Goedkoper internet met deze 3 tips

goedkoper internet - goedkoper internet

Goedkoper internet met deze 3 tips

De inflatie is nog nooit zo hoog geweest. Onze kosten voor boodschappen, gas, elektra, benzine, diesel, het neemt allemaal toe. Kunnen sommige dingen nog wel goedkoper? Jazeker. Internet thuis is de afgelopen jaren nog belangrijker geworden. Televisie kijken doen we tegenwoordig online op een moment dat het ons uitkomt. Online gamen is de nieuwe norm geworden als het om gamen gaat. Thuiswerken met videobellen doen we meer dan ooit en blijft bij veel bedrijven (deels) de nieuwe norm. Dus lekker vliegensvlug internet zonder haperingen is erg wenselijk. Maar wat kost ons dat eigenlijk per maand? Wanneer heb jij voor het laatst gekeken naar jouw vaste lasten als het om internet gaat? En kan dat goedkoper? “Vast wel” is het antwoord. Zeker als je even de tijd neemt om wat geld te besparen. Een paar concrete tips.

[irp posts=”3588″]

Start met vergelijken

Internet vergelijken levert absoluut geld op. Met hulp van eenvoudige vergelijkers vul je je postcode en huisnummer in en krijg je direct het resultaat te zien. Je ziet welke aanbieders er bij jou thuis kunnen leveren en welke beschikbare pakketten er zijn. Wees kritisch op wat je nodig hebt, neem geen internetsnelheid die net aan de te lage kant is, maar heel veel te snel is ook niet nodig als je het niet gebruikt. Want dan betaal je vooral teveel per maand voor iets wat je niet per se nodig hebt. Dat is zonde.

Welkomst korting

Alle providers willen jou graag als nieuwe klant verwelkomen. En daarom kun je rekenen op mooie kortingen. Kortingen die gelden aan het begin van het nieuwe contract. Vaak geven ze enkele tientallen euro’s per maand korting tijdens bijvoorbeeld de eerste 3, 6, 9 of 12 maanden. Het eerste jaar is het dan ook mogelijk om een paar honderd euro korting te krijgen. Een mooie besparing. Iedere aanbieder doet hier aan mee. Is er nu even geen aanbieding? Dan is even wachten de moeite waard. Er is dan ongetwijfeld binnenkort weer een nieuwe actie om van te profiteren.

Kortingsdagen

Op sommige momenten of specifieke dagen in het jaar hebben de internetaanbieders nog net wat aantrekkelijkere aanbiedingen voor nieuwe klanten dan de rest van het jaar. Eén zo’n dag om in de gaten te houden is Black Friday. Deze dag is overgewaaid uit Amerika en is inmiddels erg populair in ons land, net als Cyber Monday. Door deze toegenomen populariteit doen er ook steeds meer merken en telecomproviders mee. Dat is dus een goed moment om jouw slag te slaan en zo’n unieke korting als nieuwe klant in de wacht te slepen. Is het dus bijna november, dan loont het de moeite waard om hierop te wachten.