Hall sensor kopen: waarop letten?

hall sensor kopen - hall sensor

Hall sensor kopen: waarop letten?

Op zoek naar een hall sensor? Lees meer over dit onderdeel en waar je op moet letten bij een hall sensor bestellen.

Een Hall sensor wordt ook wel een Hall-effect-sensor genoemd omdat de naam verwijst naar de Amerikaanse fysicus Edwin Hall. Hij ontdekte dat als er stroom door een magnetisch veld vloeit, je hier metingen mee kunt verrichten. Denk daarbij aan afstand, positie, stroom en rotatiesnelheid. Logisch dus dat een Hall sensor veel gebruikt wordt in auto’s. Hierbij kan met een Hall sensor de ABS werken. Doordat er een magneetschijf in de as zit kan de Hall sensor, hoewel die niet meedraait, meten hoe snel een as roteert. Hierbij is de Hall sensor dus niet magnetisch, maar hetgeen gemeten wordt wel. Andersom kan ook, dan is het magnetische veld in de Hall sensor aanwezig en kan bijvoorbeeld een tandwiel gemeten worden op rotatiesnelheid. Dit vind je vaak terug in de motor om het toerental van een auto te meten. 

Metingen met een Hall sensor

Een Hall sensor meet dus onder andere rotatiesnelheid. Hierbij is het interessant om te weten dat de sensor vast zit. De meting gebeurt dus door het ronddraaiende onderdeel die eraan voorbij komt. De meting die uit een Hall sensor komt, bestaat dus uit afstanden tussen iedere meting waarbij hoe langer de afstand is, hoe trager het gemeten onderdeel draait. Doordat de Hall sensor zelf niet beweegt, kan deze erg lang mee gaan. Er is een lage slijtage van dit elektrische onderdeel.

Wat is het Hall effect en Hall sensoren werken

Prijzen van Hall sensoren

De prijzen van Hall sensoren zijn zeer laag. Je zou van zo’n complex onderdeel misschien hogere prijzen verwachten, maar door de decennialange tijd dat we dit onderdeel al gebruiken, zit de prijs in sommige gevallen nog maar rond enkele euro’s. Als je Hall sensor kapot is en je wilt deze vervangen, dan kan dit zeker door online dit elektrische component te bestellen. Je dient uiteraard wel te weten wat je doet, aangezien je met stroom werkt. Als je het niet weet, dan is het goed om te overleggen voor je een hall sensor koopt. Dit is direct de reden om bij een specialist te bestellen. De prijzen zijn laag, maar het advies dat je erbij krijgt is onbetaalbaar.

Waarop letten bij een Hall sensor kopen? 

Je let met name op de bedrijfstemperatuur en het type. Zo zijn er meerdere soorten sensoren voor verschillende plaatsingen. Naast de Hall sensor bestaan er nog duizenden andere elektrische componenten. Ideaal voor de hobbyist en essentieel voor de professional. Omdat bij elektrische componenten vervangen de tijd meer kost dan de onderdelen, is werken met onderdelen van topkwaliteit aan te raden. Hoogwaardige elektrische componenten online bestellen? Kijk op tme.eu voor keuze uit meer dan 500.000 onderdelen.