Diepe borden: lees alles wat je moet weten over dit servies

diepe borden kopen - diepe borden

Diepe borden: veelzijdiger dan je denkt

Lekker eten is iets waar veel Nederlanders van houden. Vooral tijdens de lockdown hebben vele mensen hun kookkwaliteiten opgepoetst. Logisch, want de restaurants waren veelal dicht tijdens deze periode. Om een overheerlijk gerecht te kunnen eten, was je toch echt op jezelf aangewezen. Maar, om een overheerlijk gerecht te kunnen maken heb je meer nodig dan alleen je kookvaardigheden. Zo moet je ook altijd de juiste ingrediënten in huis hebben en je moet beschikken over keukengerei en servies. In dit artikel zoomen we in op het laatstgenoemde en dan specifiek op de diepe borden. Dit servies is mateloos populair en kan niet ontbreken in je servieskast. Waarom? Die vraag beantwoorden we aan een serie andere vragen. Lees snel verder.

Wat is het voordeel van diepe borden? 

Ben jij iemand die snel knoeit? Dat kan erg vervelend zijn, omdat je altijd moet opruimen of schoonmaken. Maar, gelukkig kun je op een gemakkelijke manier voorkomen dat je knoeit. Door de hoge randen van de diepe borden zal er niet snel wat eten van je bord afvallen. Erg handig als je gerechten eet waarbij er saus gemoeid is. Naast het knoeien hebben de diepe borden ook nog een ander voordeel. Ze zorgen namelijk voor een bepaalde mate van beleving en geven je eettafel een luxe uitstraling. Als je een gerecht opdient in diepe borden lijkt het net alsof je in een restaurant aan het eten bent. Oftewel, de borden zijn bij uitstek geschikte borden om uit de kast te halen als je bijvoorbeeld wat te vieren hebt of tijdens de feestdagen. 

Welke gerechten zijn geschikt voor diepe borden?

Uitstraling en functionaliteit zijn belangrijk, maar het is ook belangrijk om te weten welke gerechten je nu allemaal kunt eten uit diepe borden. Je zult versteld staan van de veelzijdigheid van deze borden. Zoals gezegd lenen de borden zich uitstekend voor gerechten waarmee saus gemoeid is, dus je kunt hierbij denken aan gerechten als: pasta’s, risotto’s, curry’s, wokgerechten of eenpansgerechten. Ook kun je denken aan gerechten die moeilijk zijn te eten op een plat bord, zoals salades. Op een plat bord gaat de salade alle kanten op, maar in een diep bord kun je er veel gemakkelijker met je vork in prikken. Tot slot worden de diepe borden ook wel soepborden genoemd, omdat je er logischerwijs ook uitstekend soep in kunt opdienen.  

Waar moet je op letten bij het kopen van diepe borden? 

Diepe borden bieden vele voordelen en je kunt er vele gerechten uit eten. Ben jij nog niet in het bezit van diepe borden en zou je ze graag willen toevoegen aan je servieskast? Dan hebben wij een aantal tips voor je opgesteld waarop je moet letten bij de aanschaf van de borden. 

  • Materiaal: als eerste het materiaal. De diepe borden zijn verkrijgbaar in diverse materiaalsoorten, zoals: porselein, aardewerk of glas. Elke materiaalsoort heeft zijn eigen voordelen. Dus laat je goed informeren over de voordelen en maak je keuze. 
  • Kleur: ook qua kleuren is er voldoende keuze. Houd er rekening mee dat de diepe borden passen bij de rest van je servieskast. Dus als je een kleur kiest is het goed om hier rekening mee te houden. 
  • Aantal personen: tot slot is het van belang om rekening te houden met het aantal mensen waarmee je doorgaans eten. Dat is immers het aantal borden wat je moet aanschaffen.