Tips voor meer volume in je haar

volume in je haar 1 - volume in je haar

Tips voor meer volume in je haar

Meestal wordt ons haar slapper en futlozer in het najaar en leeft het in de zomer weer op. Toch willen wij graag het hele jaar volle lokken. Niet gevreesd: met deze tips blaas jij gegarandeerd meer volume in je haar, het hele jaar door!

Je haar föhnen, tips en tricks voor mee volume

Eén van de meest bekende tips om meer volume te krijgen in je haar, is misschien wel om je haar ondersteboven te föhnen. Je vraagt je misschien af “krijg ik hierdoor echt meer volume in m’n haar?”. Het is geen fabel, het is echt waar. Door ondersteboven teföhnen blaas je je haarwortels namelijk ‘omhoog’ en door de warmte fixeer je ze in deze positie. Hierdoor zal je haar er volumineuzer uitzien.

Ook hou je rekening met de temperatuur versus de blaassnelheid. De dikte van je haar bepaalt hoeveel vermogen je haardroger nodig heeft. Hoe hoger het vermogen, hoe warmer de lucht zal zijn. Het vermogen en de blaassnelheid bepalen samen hoe hard de haardroger de lucht zal blazen. Een goede föhn is wel aan te raden.

Wat is de beste föhn?

De beste föhns zijn onder andere de Remington Curl & Straight Confidence Föhn, de Dyson Supersonic föhn en de BaByliss Turbo Smooth föhn.

Je kiest best voor een föhn met een vermogen van minstens 1750W. Deze is geschikt voor de meeste haartypes. Het merendeel van de stylisten en kappers kiezen voor een föhn met een wattage tussen de 1800 en de 2000 watts. Hoe dikker je haar is, hoe hoger de wattage van je haardroger dient te zijn. Wat de beste föhn dus is, hangt af van jouw haartype.

Om je haar enkel te drogen, heb je voldoende aan een föhn met één of twee blaas- en temperatuurstanden. Als je je haar ook in model wil brengen met je föhn, gebruik je best een haardroger met extra opzetstukken.

Welke opzetstukken moet je gebruiken?

Vaak worden verschillende opzetstukken meegeleverd bij de föhn. Zonder opzetstuk, blaast je föhn een brede luchtstroom. Daarmee zal je je haar wel droog krijgen, maar zal je het moeilijk in model kunnen krijgen. Je haar kan je stijlen met een blaasmond. Deze concentreert de lucht die de föhn blaast, en creëert daarmee een gerichte luchtstroom. Indien je krullen hebt of meer volume wenst in je haar, gebruik je best een diffuser. Een diffuser houdt je krullen compact, waardoor ze niet uit elkaar geblazen worden.

Andere tips om een volumineuze haarbos te krijgen

Uiteraard kan je ook een volumespray gebruiken. Dit is een stylingproduct dat je op de aanzet van je haar sprayt, waardoor je meer volume zal krijgen in je haar en je haar er voller zal uitzien. Ook babypoeder aanbrengen op je haarwortels, helpt om meer volume te creëeren.

Een andere tip is dat je kan gaan slapen met een knotje of vlechtje in je haar. Dit geeft het beste effect als je met nat haar gaat slapen. Het is misschien moeilijk te geloven maar je haar laten knippen, kan er ook voor zorgen dat je haar er volumineuzer uit zal zien!

[irp posts=”965″]