Wat moet je doen om mooie krullen te krijgen?

krullend haar - krullen

Wat moet je doen om mooie krullen te krijgen?

Krullen zijn een echte trend geworden. Als je van nature krullend haar hebt, zit je nu helemaal goed. Of heb je soms moeite om je haren in toom te houden en zit je geregeld met je handen in het haar om je krullen goed in model te krijgen? Dat is helemaal niet zo gek, want krullen vragen zeker om extra verzorging. Gelukkig zijn er ontzettend veel uitstekende haarverzorgingsproducten op de markt om je krullen goed te stylen.

Haarverzorging speciaal voor krullen

Om krullend haar goed te verzorgen, kies je het beste voor haarverzorgingsproducten die daarvoor speciaal zijn ontwikkeld. Dergelijke shampoos, conditioners en stylingproducten houden je krullen soepel en veerkrachtig. Een shampoo met milde en verzorgende bestanddelen zorgt ervoor dat je haar niet uitdroogt na het wassen en weer vlot in model gebracht kan worden. De terugvettende bestanddelen maken dat je krullen weer goed gevoed zijn na een wasbeurt en geven een mooie glans aan het haar. Roep een halt toe aan dof, pluizig en weerbarstig haar door je haar te verwennen met deze hoogwaardige, voedende verzorgingsproducten.

Leave in conditioner voor krullen

Tegenwoordig zijn er ook conditioners verkrijgbaar die je niet hoeft uit te wassen. Ze zijn in de winkel te vinden met het opschrift ‘leave in conditioner’ op de verpakking. Het is een erg handig product, want je bespaart tijd onder de douche met het uitspoelen van je haren. Het enige wat je na het wassen hoeft te doen is een beetje van dit product op je handpalm doen en het vervolgens aanbrengen op handdoekdroog haar. Dit doe je alleen in het onderste deel van je (lange) haar, dus niet bovenop je kruin. Anders krijg je eerder last van sneller vet wordend haar en dat willen we juist voorkomen.

Was krullend haar niet te vaak

Was je graag je haren, omdat ze dan zachter aanvoelen? Het is beter om krullend haar niet al te vaak te wassen. Het is ook aan te raden om je haren te wassen met lauw en zeker niet te heet water . Dit houdt de natuurlijke beschermlaag om je haren beter intact. Daarnaast wordt de talgproductie op je hoofdhuid gestimuleerd door vaak je haren te wassen met te heet water en dit veroorzaakt op zijn beurt juist weer vet haar. Verder gebruik je voor dat zachte effect gewoon een goed stylingproduct en je haar ziet er weer mooi verzorgd uit. Een tip: kam je haren door als ze nog vochtig zijn en style ze meteen daarna verder af.

Drogen van krullend haar

Je doet er goed aan om je krullen natuurlijk aan de lucht te laten drogen in plaats van je haar droog te föhnen. Als het nodig is om je haren snel te drogen, zet de föhn dan op de stand voor koude lucht. Zo voorkom je dat je haren beschadigd worden door de te hete lucht. Kies het beste voor een klein en compact mondstuk op je föhn en laat de diffuser links liggen. Op deze manier kun je gericht je haren drogen, blijven je krullen in model en worden ze minder snel pluizig. Gebruik daarbij ook een krullen gel of mousse.

Stevige krullen

Met krullen van jezelf moet je soms wat extra moeite doen om ze in model te brengen. Daar staat tegenover dat je ze meestal niet eerst zelf hoeft te maken. Veel mensen die van nature stijl haar hebben, wensen dit maar al te graag. Niet iedereen heeft echter even sterk krullend haar. De mate waarin je haar krult, kan van persoon tot persoon variëren. Dit gaat van slag in je haar tot zelfs erg kroezend haar. Door een verstevigend stylingproduct zoals een mousse voor krullen op je haar te doen, kun je je eigen of gemaakte krullen een extra boost geven. Het resultaat zijn mooi gedefinieerde krullen die lange tijd goed blijven zitten. Heb je zelf stijl haar en wil je toch een mooie bos krullen? Neem daarvoor papillons en draai je haarlokken daaromheen. Laat je haren zo drogen, nadat je eerst de verstevigende mousse erin hebt aangebracht. Haal vervolgens de papillons er weer uit en style de ontstane krullen verder af.

Krullen met gel

Voor krullend haar is er een heel assortiment aan stylingproducten beschikbaar. Naast haarmousse heb je de keuze uit diverse soorten wax en gel in verschillende sterktes voor de juiste fixatie. Voor het creëren van een wetlookkapsel zijn er ook speciale gels te koop. Welk product het meest geschikt is voor jou, is ook sterk afhankelijk van je persoonlijke voorkeur is en wensen op dit gebied. Wax wordt aangeboden in een potje, terwijl gel ook in handige spuitflacons verkrijgbaar is. Kies het product wat je fijn vindt om te gebruiken in een geur die jij lekker vindt voor het gewenste resultaat.