Wat is het juiste stappenplan voor de CG-methode?

cg curly girl methode - curly girl methode

Wat is het juiste stappenplan voor de Curly Girl-methode?

De Curly Girl methode is een bewezen en effectieve manier om je krullen te verzorgen en het beste uit je haar te halen. In deze blog gaan we jou helpen om je krullen gezond en glanzend te maken, zodat je er elke dag op je best uitziet. Want laten we eerlijk zijn, de CG-methode is vaak een complex thema. Het kost veel tijd en werk om het onder de knie te krijgen. We gaan je tips en tricks leren zoals het gebruik van producten die geschikt zijn voor krullend haar, hoe je je krullen kunt stylen en hoe je je krullen het beste kunt verzorgen. Let’s get the best out of your curls! 

Wat houdt de CG-methode in?

De Curly Girl (ook wel CG) Methode is ontwikkeld en bedoeld om je krullen gezond en glanzend te houden. De methode staat bekend om het vermijden van chemische behandelingen, het gebruik van milde producten en het behouden van je natuurlijke krullen. We weten vast dat krullen wel meer verzorging nodig hebben en dat het gebruik van de juiste producten essentieel is. De CG-methode is een perfecte manier voor alle krullenbollen om hun curls mooi gezond te houden. Wat centraal staat bij deze methode is dat je weet wat voor haarkrul je hebt en weet welke ingrediënten je wel en niet moet gebruiken bij jouw haartype. 

De basisregels van de CG-methode

Er zijn absolute no-go’s als je bezig gaat met de CG-methode. Allereerst moet je shampoo’s met sulfaten vermijden, en andere schadelijke ingrediënten zoals parabenen, siliconen en oliën die geen natuurlijke oorsprong hebben. Sulfaten zijn niet alleen schadelijk maar zorgen er ook voor dat je krullen uitdrogen. Daarnaast is het belangrijk om afstand te houden van hitte en stylingapparaten, zoals föhns, krultangen en stijltangen. Hitte droogt je krullen alleen maar meer uit en het is zonde om je krullen letterlijk te ‘frituren’. Föhn je haar op een zo laag mogelijke stand en gebruik een diffuser als je je haar toch niet aan de lucht wil drogen. 

Stappenplan voor de CG-methode

Voordat je weet welke producten je het beste kunt gebruiken voor je krullen is het aan te raden om te weten wat je haarkenmerken zijn. Bepaal wat jouw krultype is: golvend, krullend of kroes. Ga ook na wat je haardikte en dichtheid is. Op deze punten kun je namelijk je routine met de juiste producten op aanpassen. 

Ben je op zoek naar een fijne lijn met alleen maar verzorgende producten voor je krullen? L’Oréal Série Expert Curl Expression is de ideale verzorgingslijn voor je krullen. Alle producten hydrateren, definiëren, voeden en verzorgen jouw haren. De nieuwe formule van deze lijn is gebaseerd op 3 actieve, goedgekeurde ingrediënten die meer hydratatie, definitie en bescherming bieden met bovendien ook nog een snellere droogtijd. Bekijk naast deze krullenlijn het gehele aanbod van L’Oréal hier.

Zo start de CG-methode

Je begint je CG-methode met een schone lei en dit doe je door middel van een final wash. Hierbij ga je je haar nog één keer wassen met een shampoo mét sulfaten. Op deze manier was je grondig je haar en wordt de opeenstapeling van haarproducten verwijderd uit je haar. Omdat je deze laatste keer toch nog een shampoo gebruikt met sulfaten, is het wel belangrijk om hierna je krullen goed te hydrateren met een diep voedende conditioner en haarmasker. Nadat je deze final wash hebt uitgevoerd, was je je haar niet meer met shampoo, maar met conditioner. Uiteraard moet de conditioner ook CG-approved zijn. 

De LOC-volgorde

Gebruik de LOC volgorde zodat je haar optimaal gehydrateerd wordt: Leave-in conditioner, Olie, Crème. Om de producten goed in je krullen te laten intrekken kan je het beste gebruik maken van de praying hands techniek. Breng het product aan in je haar, glijd je handen naar beneden met je haar tussen je handen, en begin daarna met scrunchen! Op deze manier krijgen je krullen een mooie gehydrateerde definitie. 

Vergeet niet je krullen regelmatig in de gaten te houden en je ideale balans voor je krullen te ontdekken. Wees er bewust van dat de Curly Girl methode tijd nodig heeft en dat je misschien moet variëren van producten om de perfecte krullen te behouden. Are you ready to rock your curls?