5x tips voor de beginnende belegger voor een goede start

starten met beleggen - belegger

5x tips voor de beginnende belegger voor een goede start

Ben jij geïnteresseerd in beleggen en wil je hier binnenkort mee beginnen? Dan zijn er een aantal tips die je moet weten voordat je hieraan begint. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hoeveel geld je kunt inleggen en wanneer je het best kunt beginnen. Hieronder bespreken wij vijf tips die jij moet weten voordat je gaat beginnen met beleggen.

Vroeg beginnen

Beleggen is iets voor de lange termijn. Het geldt namelijk vaak: hoe meer tijd je een aandeel gunt, hoe meer rendement deze kan behalen. Rendement is de opbrengst van je belegging over een bepaalde periode, dit wordt uitgedrukt in percentage. Hoe langer je dus belegt, hoe meer je winst hieruit kunt halen. Een grote tip is dus om vroeg te beginnen, op deze manier kan je het meeste profijt halen uit het beleggen. 

Weet wat je inlegt

Het is belangrijk dat je geld inlegt dat je kunt missen. Dit omdat beleggen niet geheel zonder risico is. Het kan namelijk zo zijn dat je geld kunt verliezen, zorg er dus voor dat je geld inlegt dat je eventueel kunt missen. Het moet namelijk niet zo zijn dat je je boodschappen niet meer kunt betalen omdat je al je geld hebt belegd. 

Vind een passende broker

Zodra je weet dat je geld over hebt dat je kunt beleggen, is het natuurlijk belangrijk dat je een betrouwbare en passende broker vindt waar je dit kunt doen. Je wilt natuurlijk niet voor nare situaties komen te staan. Dit kun je doen door verschillende voorwaarden door te lezen en reviews van andere beleggers te lezen. 

Daarnaast kun je ook kijken of de broker voorzien is van een klantenservice, op deze manier kun je namelijk altijd terecht bij de broker mocht er iets aan de hand zijn. Daarnaast kun je bij Brokerfolio NL altijd terecht voor allerlei informatie over betrouwbare brokers. Zorg er dus voor dat je altijd research doet naar betrouwbare brokers. Zo weet je zeker dat er geen gekke dingen gebeuren tijdens het beleggen. 

Leg regelmatig wat geld in

Het is belangrijk dat je regelmatig wat geld inlegt, dit omdat je dan de meeste kans op winst hebt. Dit omdat de waarde van de aandelen vaak omhoog en omlaag gaan. Zodra je regelmatig kleine beetjes geld inlegt, zorg je ervoor dat je aandelen kunt kopen voor een lagere prijs of voor een hogere prijs. Het is dus belangrijk dat je goed in de gaten houdt hoe de prijs van verschillende aandelen kan schommelen. Zo verklein je het risico dat je op verkeerde momenten inlegt. 

Geduld is een schone zaak

De uitdrukking ‘geduld is een schone zaak’ is een belangrijke in de wereld van beleggen. Het zit namelijk zo: pas na een langere periode zal je merken dat je meer rendement kan gaan maken. Zorg er dus voor dat je genoeg geduld hebt en geen overhaaste beslissingen gaat maken, maar het de tijd gunt.