Digitale planning voor jouw webshop

digitale planning - digitale planning

Digitale planning voor jouw webshop

Bij het runnen van een webshop krijg je met allerlei verschillende werkzaamheden te maken. Denk maar aan voorraadbeheer, marketingactiviteiten, actief zijn op social media en zoekmachine optimalisatie, maar ook aan contact met klanten, zoeken naar leveranciers en het opstellen van een contentkalender. Een alles-in-één oplossing voor je webshop biedt uitkomst om het hele proces gestroomlijnd te laten verlopen. In aanvulling daarop is het ideaal van een planbord gebruik te maken, want zo verlopen je werkzaamheden eveneens gestroomlijnd.

Digitale planning

Je hoeft niet met een fysiek planbord te werken voor de werkzaamheden in je webshop, want digitale planning biedt veel meer voordelen. Zo heb jij net als je medewerkers overal toegang tot het digitale planbord. Bij een fysiek planbord is dat natuurlijk niet het geval. Het idee achter het ouderwetse fysieke planbord is echter uitstekend, maar krijgt in een digitale vorm een ander jasje. Een planbord geeft visueel weer wat de taken zijn en daarmee kan je voor je webshop per periode een planning maken.

Duidelijk overzicht

Een digitaal planbord voorziet in een duidelijk overzicht van te verrichten werkzaamheden voor je webshop. Bovendien is er het voordeel dat het planbord real-time inzicht geeft in de planning, maar ook flexibiliteit biedt. Een aanpassing in werkzaamheden is bijvoorbeeld snel en efficiënt door te voeren. Alle gebeurtenissen zijn bovendien te loggen, zodat het mogelijk is om terug te kijken op de uitgevoerde werkzaamheden.

Bevordert de samenwerking

Heb je een webshop met een team van medewerkers dan voorziet het gebruikmaken van een digitaal planbord in een optimale samenwerking. Het hele team maakt daarbij van het planbord als één tool gebruik. Het planbord vormt de basis voor de uitvoering van werkzaamheden en toebedelen van taken. Daarnaast functioneert de digitale planning eveneens om de voortgang van de taken bij te houden. Je kan op elk moment zien met welke activiteit een medewerker bezig is.

Bezetting optimaliseren

Een planbord biedt voor je webshop nog meer voordelen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de bezetting te optimaliseren. Dat is onder meer belangrijk als je een webshop hebt met meer activiteit in piekperioden, zoals voor bepaalde feestdagen of in de vorm van een seizoenspiek. Het digitale planbord is namelijk ook perfect te gebruiken om historische gegevens op te bouwen. Dat maakt het voor de toekomst mogelijk om de bezetting op tijd te optimaliseren voor een piekperiode. Je baseert de keuze voor het uitbreiden van de bezetting dan op gegevens uit het verleden.