5 Voordelen van online shoppen

online shoppen - online shoppen

5 Voordelen van online shoppen

We leven in het digitale tijdperk. Iedereen moet er aan geloven, jong of oud, het maakt niet meer uit. Iedereen doet mee. We doen steeds meer op onze telefoon, iPad en laptop, en weetje, dit is zo slecht nog niet. Er hangen veel voordelen aan het digitaliseren van bepaalde onderdelen van ons leven. Natuurlijk niet alle onderdelen, want laten we eerlijk zijn, echt contact met vrienden en familie, elkaar zien en samen borrelen is veel fijner en gezelliger dan FaceTimen met elkaar. Maar sommige activiteiten, zoals shoppen, is online vaak wel een stuk prettiger. Heb je hier nog wat twijfels over? Dan neem ik die graag voor je weg door jou 5 voordelen te geven omtrent het online shoppen.

1. Gemak van snelheid

Misschien wel het grootste voordeel van online shoppen is de snelheid waarmee je bestelde producten geleverd kunnen worden. Veel verschillende winkels en webshops hanteren “vandaag besteld morgen in huis“. Je hoeft niet meer weken op je bestelling te wachten. Je besteld iets in de avond en de volgende dag heb je het al thuis. Het klinkt bijna te goed om waar te zijn, maar toch is het zo. Bekijk goed de voorwaarden van jouw lievelingswinkel of webshop, grote kans dat ze dit aanbieden.

2. Geen parkeerkosten betalen

Tegenwoordig moet je bijna overal parkeerkosten betalen. En in de grote steden, vooral in de garages, daar spreken we ook niet over kleine bedragen. Een dag shoppen kan je al snel tientallen euro’s aan parkeerkosten kosten die je natuurlijk liever spendeert aan een nieuwe broek, een nieuw boek of aan je boodschappen. Geld aan parkeerkosten spenderen is gewoon weggegooid geld en dit wil je natuurlijk waar kan vermijden. De meeste webshops bieden een gratis levering aan wanneer je boven een bepaald bedrag besteld. En aan dit bedrag kom je vaak sneller dan je denkt.

3. Alles passen in je eigen huis

Pashokjes, wie haat ze niet. Naast de verschrikkelijke verlichting, het stof op de grond en op de spiegels en het eeuwige “ik moet snel opschieten want er staan mensen te wachten” gevoel, laten we eerlijk zijn, daar zit niemand op te wachten. Waarom zou je jezelf dat aandoen als je ook al jouw gekozen items op je gemakje in de comfort van je eigen woonruimte kunt passen? Geen opgejaagd gevoel, je kunt er heerlijk de tijd voor nemen. Tevens kan je direct kijken of je nieuwe items passen bij de items die je al in je garderobe hebt. Een win-win situatie dus!

4.Geen gesjouw met zware boodschappen

Wat ook een groot voordeel is, is dat je ook al jouw boodschappen kunt laten bezorgen. Misschien heb je geen auto of heb je gewoon geen zin om alles te tillen. Laat dan je boodschappen thuis bezorgen. De bezorger doet alles, je hoeft zelf alleen maar de deur open te doen en af te rekenen. Makkelijker kan het haast niet. Veel winkels bieden tegenwoordig een optie om de boodschappen de volgende dag al te laten bezorgen. Je hebt tegenwoordig zelfs diensten waar je jouw boodschappen nog op dezelfde dag thuis kunt ontvangen.

5. Je kan 24/7 winkelen

Dit is toch een droom die uitkomt? Winkelen waar je wilt en wanneer je wilt. Zolang jij een telefoon, iPad of laptop hebt met internet kan jij in elke webshop terecht, wanneer jij maar wilt. Je hoeft geen rekening te houden met openingstijden, vanaf nu winkel je wanneer het jou uitkomt. Of dit nu tijdens je lunchpauze is, of in de nacht wanneer je niet kunt slapen. De online winkels zijn altijd open en ze zullen je altijd met open armen ontvangen.

[irp posts=”7728″]