Waarom zwemmen met een zeemeermin staart gewoon leuk en gezond is!

zeemeermin staart kopen - zwemmen met een zeemeerminnenstaart

Zwemmen met een zeemeerminstaart: leuk & gezond

Zwemmen met een zeemeermin staart is nu sinds zo’n vijf a zes jaar populair in Nederland en groeit ieder jaar nog steeds. Want zeg nou zelf, toen je vroeger jong was zou zwemmen als een echte zeemeermin toch echt een van die fantasieën geweest kunnen zijn die je destijds had willen leven..? In dit artikel gaan we dieper in op de trend van het zeemeermin zwemmen en geven je tips waar je rekening mee kunt houden als je voor het eerst een zeemeermin staart aantrekt.

(Zeemeermin) zwemmen is gezond

De jeugd van tegenwoordig wordt er vaak van beticht dat zij lui zijn en veel gebruik maken van telefoons, computers en tablets. Omdat er meer beeldschermen in het spel zijn zou dit leiden tot minder beweging, dit leidt er uiteindelijk weer toe dat mensen en kinderen minder bewegen. Schadelijk, volgens diverse autoriteiten.

Zwemmen met een zeemeermin staart is een mooi middel om minder beweging tegen te gaan. Wekelijks een zeemeermin zwemles volgen met als gevolg het zeemeermin diploma behalen of gewoon wekelijks een uurtje vrij zwemmen met een zeemeermin staart aan. Super leuk toch? Over het algemeen genomen staat zwemmen bekend als een fantastische manier van bewegen omdat je gewrichten en spieren niet gauw overbelast raken onder water wanneer je drijft. Zeemeermin zwemmen is dus een mooie, intensieve manier van bewegen waardoor je niet snel geblesseerd zal raken.

Zwemmen met een zeemeermin staart aan is sociaal

Gedurende de Corona pandemie zijn sociale contacten voor zowel jong als oud een stuk minder geworden. Echter zijn wij mensen toch echt wel sociale dieren, we hebben contact met anderen nodig!

Nu groepsactiviteiten zoals zwemmen weer wat meer mogelijk zijn is het zeemeermin zwemmen een fantastische activiteit om mensen met dezelfde hobby / passie bij elkaar te brengen en met elkaar in contact te te laten komen

Een zeemeermin staart brengt je fantasie tot leven

Een ding is zeker, of zeemeerminnen echt bestaan is onduidelijk. Heel veel mensen geloven er niet in, sommige anderen weer wel. Wij zijn er in ieder geval wel van overtuigd dat het zwemmen met een zeemeermin staart aan je fantasie tot leven brengt. Wist je dat het heel gezond is voor kinderen dat zij met hun fantasieën aan de slag gaan en dat dit goed voor hun ontwikkeling is?

Vooral bij kinderen en jongvolwassenen zien we vaak dat zeemeermin staarten een overweldigende reactie teweegbrengen waardoor er een wereld voor hen open gaat!

Meisje Djamila test de Fin Fun zeemeermin staart

Let op de veiligheid bij het zwemmen met een zeemeermin staart aan

Zoals je je misschien kunt voorstellen is het belangrijk, dat wanneer je te water gaat als zeemeermin of zeemeerman, dat je veilig en goed voorbereid kunt beginnen. Zo is het onder meer belangrijk dat je voor de juiste zeemeermin staart kiest, belangrijke veiligheidstips/instructies kunt toepassen en dat je het zeemeermin zwemmen altijd samen doet.

De juiste zeemeermin staart kiezen

Met de juiste staart kiezen bedoelen we eigenlijk simpel gezegd dat in het geval van zeemeermin staarten kwaliteit erg belangrijk is, om twee redenen. Deze redenen zijn enerzijds de veiligheid van de staart en anderzijds het zwemplezier dat je met de staart unt beleven. Heel kort over het zwemplezier: er zijn veel staarten op de markt die na een, twee of drie keer zwemmen al kapot gaan. Daar wordt je niet blij van.

Wat betreft de veiligheid is het ook belangrijk dat je voor een goede kwaliteit staart gaat. Veel staarten zijn namelijk nagemaakt van ‘s werelds eerste zeemeerminnen staarten producent (Fin Fun) en worden tegen lagere bedragen verkocht wat ten koste gaat van de kwaliteit en veiligheid. Inleveren op de veiligheid is nogal gevaarlijk gezien het een onderwater activiteit betreft waarin slechte kwaliteit voor levensgevaarlijke situaties kan zorgen.

Bijvoorbeeld: de monovin (de flipper die je draagt waar beide voeten in geplaatst zijn tijdens het zeemeermin zwemmen) is van slechte kwaliteit. Stel je bent lekker aan het zwemmen maar je komt in ademnood en je wil zo snel mogelijk naar boven. Je wilt je monovin uittrappen maar deze zit zo strak dat het niet lukt; levensgevaarlijk!!

Of wat dacht je van het ontstaan van luchtkamers in een zeemeermin staart? Met andere woorden; de zeemeermin staart zuigt zich vol met lucht waardoor je benen + staart naar de oppervlakte wordt gezogen: dit zorgt voor hele spannende situaties! En dan bedoelen we niet de leuke spannende situaties..

Veiligheidsinstructies en tips

Veiligheid staat voorop bij het zwemmen met een zeemeermin staart. Zorg dus, voor dat je echt aan de slag gaat met de zeemeermin staart, je de belangrijkste veiligheidsinstructies hebt doorgenomen.

Zo geeft Zeemeerminshop online video instructies bij de aanschaf van een zeemeermin staart. In de YouTube serie, welke onder andere over veiligheid gaat, wordt er aandacht geschonken aan alle onderdelen van het zeemeermin zwemmen.

Meer weten over een zeemeermin?

[infonu keyword=’zeemeermin’ output=3]