Waarom een veranda ideaal is

veranda goed idee - veranda

Waarom een veranda ideaal is

Je hebt er vast wel eens een gezien; zo’n bijgebouw aan huis. Staanders met een dak. Van zeer eenvoudig tot zeer deluxe en royaal. In de volksmond wordt deze constructie ook wel een veranda genoemd. Het concept van een veranda is al duizenden jaren oud maar wint de afgelopen jaren terrein terug.

Terrasoverkapping of tuinkamer (een afgesloten veranda) zijn andere termen voor de veranda. In dit artikel vertellen we je waarom die veranda nou zo ideaal is.

Je combineert het binnen- en buitenleven

Wat de meeste mensen zich niet beseffen is dat de ervaring onder een veranda eigenlijk best uniek is; je bent eigenlijk binnen en buiten tegelijk. Een veranda zit namelijk vaak aan een huis vast waardoor je de huiselijke sfeer meeneemt; maar eigenlijk zit je gewoon in je tuin. Deze sfeer geeft vaak een erg gezellig en relaxed gevoel.

Je zit buiten altijd droog

Gezellig tijdens een verjaardagsfeestje in de tuin of tijdens een gezellige borrel met vrienden dreigt het te gaan regenen. Alle gezelligheid dreigt in het water te vallen waardoor je telkens met die regenbui bezig bent in je hoofd, we kennen het allemaal wel.

Wanneer je over een veranda beschikt is deze twijfel en onzekerheid niet aan de orde. Begint het te regenen? Ga lekker knus onder de veranda zitten met z’n allen en zet die gezellig barbecue lekker voort. Super leuk toch?

Vergunning

Als je echt wil bijbouwen dan heb je vaak te maken met vergunningen en dergelijke welke je moet aanvragen, niet zo prettig dus. De vergunningsplicht voor een veranda is vaak heel anders en in veel gevallen niet nodig. Zo kun je dus vrij onbezorgd een extra stuk leefruimte realiseren in en rondom jouw leefomgeving. Wel dien je rekening te houden met zaken als de erfgrens en andere situaties waarin jouw veranda voor eventuele verstorende situaties kan zorgen.

Extra leefruimte

Het meest simpele maar misschien wel de fijnste toevoeging is die van de extra leefruimte die je realiseert met een veranda. Je hebt namelijk een volwaardige extra woonruimte in je huis, hoe heerlijk is dat? Vooral wanneer er kinderen thuis wonen kun jij of kunnen zij zich helemaal afsluiten en gewoon even lekker hun eigen ding doen. Het mooie hieraan is, ten opzichte van een echte aanbouw, dat een veranda veel goedkoper is waardoor je tegen een mooie prijs extra leefruimte kunt realiseren. Bijkomend voordeel is dat deze leefruimte ook nog eens aanvoelt als een bijzondere en uniek ruimte.

Kwaliteit veranda’s

Zoals benoemd zijn er verschillende soorten veranda’s te koop wanneer het aankomt op kwaliteit. Goedkope veranda’s zijn te koop vanaf enkele honderden euro’s tot veranda’s welke enkele tienduizenden euro’s kosten. Zoals je zult begrijpen zit er wel enig kwaliteitsverschil tussen modellen veranda’s uit deze prijsklassen. Een goedkope veranda van enkele honderden euro’s zul je bijvoorbeeld vinden bij de bouwmarkt. Hogere kwaliteit veranda’s vind je vaak – logisch ook – bij de verandaspeciaalzaken welke gevestigd zijn door het hele land heen. Eigenlijk zitten er in alle provincies zoals Gelderland en Overijssel genoeg veranda speciaalzaken welke je goed kunnen helpen.

Meer informatie over veranda’s

[infonu keyword=veranda output=3]