Poortsystemen, waarom?

poortsysteem

Poortsystemen, waarom?

Geautomatiseerde poortsystemen zijn systemen die werken op elektriciteit en kunnen worden bediend met een knop of een afstandsbediening. Sommige van deze systemen kunnen zelfs met je stem worden bediend, terwijl je voor andere weer een kaartlezer nodig hebt. Maar deze worden over het algemeen gebruikt voor bedrijven, niet voor particulieren. Een poortsysteem van maurikssolutions.com is steeds meer in trek, en dat heeft verschillende redenen. Vraag je je af of het de moeite waard is om te investeren in een poortsysteem? Hier volgen enkele redenen!

Veiligheid

Met een poortsysteem kun jij erop vertrouwen dat ongewenste personen jouw eigendom niet kunnen betreden zonder jouw toestemming. Dit maakt deze poorten zo interessant. Bovendien draagt de extra hoogte van een poortsysteem bij aan de veiligheid van jouw huis of bedrijfspand. Als een indringer binnen probeert te komen, zal het moeilijk zijn om over de poort te klimmen vanwege de hoogte ervan. Wanneer jij een poort combineert met camera’s, bewegingssensoren of andere beveiligingssystemen, wordt het risico op inbraak aanzienlijk verminderd. Deze poortsystemen hebben vaak technologie waarmee ze jouw telefoon kunnen bellen en je een melding kunnen sturen als er een indringer wordt gedetecteerd.

Comfort

Er zijn momenten waarop we allemaal wensen dat we de poort niet zelf hoeven te openen voor bezoek, maar dat ze zichzelf binnen kunnen laten. Het kan ook zijn dat je van een werkdag thuiskomt en geen zin hebt om de poort zelf te openen. Met een geautomatiseerde poortsysteem hoef je dit niet meer handmatig te doen. Je kunt dus gewoon in de auto blijven zitten zonder uit te stappen om de poort te openen. Ook zeer fijn voor in de winter of wanneer het hard regent.

Veilig voor kinderen en huisdieren

Een poortsysteem beschermt niet alleen tegen indringers, maar zorgt ook voor extra veiligheid voor iedereen die aan de binnenkant van de poort is. Op het moment dat je kinderen of huisdieren door de tuin rennen, hoef je niet constant op ze te letten om te voorkomen dat ze de straat oplopen. Je weet namelijk zeker dat alleen jij de poort kunt openen. Deze functie maakt poortsystemen erg populair bij ouders en mensen die bijvoorbeeld een hond hebben.

Meer privacy

Een stevige poort met een omheining zorgt natuurlijk ook voor meer privacy. Als je lekker op de veranda zit, wil je natuurlijk niet de hele tijd aangekeken worden door voorbijgangers. Tevens kan niemand zonder toestemming je terrein opkomen, en dat is natuurlijk fijn. Heb jij al zo’n poortsysteem?