4 Redenen waarom mensen een VPN gebruiken

redenen om een vpn te gebruiken - vpn gebruiken

4 Redenen waarom mensen een VPN gebruiken

VPN (Virtual Private Network) wint geleidelijk en terecht aan gebruikers. Hoewel virtuele particuliere netwerken ten onrechte nog steeds uitsluitend in verband worden gebracht met bedrijfsomgevingen, krijgen zij steeds meer aandacht vanwege de vele voordelen die zij bieden.

Naast de voordelen die het kan opleveren voor de communicatie en de productiviteit van een bedrijf, kan VPN ook veel helpen in het dagelijks leven. In de bedrijfswereld stelt het werknemers in staat verbinding te maken met het lokale netwerk zonder fysiek in het bedrijf aanwezig te hoeven zijn.

Voor individuele gebruikers kan het hebben van de beste VPN voordelen opleveren zoals het beschermen van hun gegevens wanneer ze verbinding maken met een openbaar netwerk. Op zichzelf zijn virtuele particuliere netwerken een manier om de veiligheid te verbeteren. Ontdek hieronder alle voordelen van een VPN-server!

1. Veiligheid en anonimiteit

Een ander voordeel dat een VPN-verbinding biedt, is anonimiteit bij het browsen. Dit is omdat dit type verbinding jouw werkelijke locatie kan “camoufleren” en extra lagen van gegevensversleuteling aanbrengt, waardoor hackers op afstand worden gehouden. 

In die zin is het VPN nog interessant voor professionals die zich niet willen blootstellen aan de risico’s van openbare Wi-Fi, maar dit type netwerk wel moeten gebruiken in winkelcentra en luchthavens.

Door VPN op openbare netwerken in te schakelen, krijgt je meer bescherming, zodat derden jouw account niet kunnen hacken of jouw informatie kunnen stelen. Voor veilig internetten is het dus zeker een aanrader om een VPN te gebruiken. 

2. Vermijd geoblocking

Een van de kenmerken van sites als Google, Netflix en zelfs Amazon is dat zij de resultaten van een zoekopdracht beperken op basis van jouw locatie.

Dit komt omdat portaalsites de wetten van elk land moeten volgen, naast het feit dat zij alleen datgene moeten zoeken wat interessant kan zijn voor gebruikers van een land.

Deze geografische beperking kan je er echter van weerhouden marktonderzoek te doen, rekening houdend met de trends die zich het eerst in andere landen voordoen.

Door gebruik te maken van VPN vergroot je dus jouw onderzoeksterrein en bent je in staat om vooraf waardevolle inzichten voor jouw bedrijf te ontdekken.

3. Censuur op inhoud vermijden

Niet alleen geoblocking beperkt de toegang tot inhoud, veel landen hebben censuurmaatregelen die social media kanalen blokkeren en het surfen controleren. In China bijvoorbeeld is de enige manier om toegang te krijgen tot Wikipedia en Facebook via een virtueel privé-netwerk, aangezien beide sites in het land verboden zijn.

Met het gebruik van VPN vermijd je niet alleen geo-censuur, maar surft je ook anoniem zonder te worden gecontroleerd. Bovendien kunt je hiermee toegang krijgen tot geblokkeerde sites op openbare netwerken, die sociale netwerken, streaming video’s, enz. blokkeren.

4. Meerdere apparaten beveiligd

Met slechts één abonnement kun je meestal tot zo’n vijf apparaten voorzien van een VPN, met alle voordelen die daarbij komen. Sommige VPN-providers bieden zelfs tien of meer verbindingen per abonnement aan.

Dit klinkt misschien als niets veelzeggend, maar het is wel degelijk van belang. Het heeft namelijk vrij weinig zin om je desktop of laptop te voorzien van goede encryptie en IP-adres vermomming als je vervolgens via de gesynchroniseerde smartphone Chrome-browser daar zonder enige beveilig op een leien dakje verder gaat. De bescherming heeft pas zin als alle internetverkeer dat aan jou gekoppeld kan worden is versleuteld en voorzien van een afwijkend IP-adres.

“Redenen om een VPN te gebruiken” uitgelegd door VPN Nederland

Meer informatie over VPN

[infonu keyword=”cybersecurity” output=3]