Omzetten naar PDF
omzetten naar PDF

Omzetten naar PDF

PDF staat voor Portable Document Format, om maar gelijk de eerste vraag te beantwoorden, want wie weet dat nu nog van de computerlessen? Omzetten naar PDF, in de meeste Word programma’s wordt de mogelijkheid gegeven een Word document op te slaan in een bepaalde vorm. De gewone Word documenten zijn toegankelijk voor het publiek en iedereen kan er dus vrij eenvoudig veranderingen in aanbrengen. Dat is niet zo handig wanneer je bijvoorbeeld een rekening verstuurt. Er zijn veel sites die je online Word naar PDF kan laten converteren. Kijk dan goed of je kunt achterhalen wat zij doen met de bestanden die je upload naar de website.

Omzetten naar PDF in Word 2007

In Office 2007 is het geen standaardoptie om een bestand om te zetten naar PDF. Microsoft heeft hier gelukkig wel een alternatief voor bedacht. Je kunt zo uit de gehele Office suite (Word, Excel, Powerpoint) bestanden exporteren naar PDF.

Omzetten naar PDF vanaf Word/Office 2010

Microsoft heeft nagedacht na de release van Office 2007 en heeft de ‘opslaan als PDF‘ functionaliteit geïntegreerd in de gehele office suite. Kies bij opslaan als de functie ‘opslaan als pdf’. Je hebt dan nog verschillende groottes waarin je het document kunt opslaan. Voor publicaties is het handig om de beste kwaliteit te kiezen.

Online omzetten naar PDF

Zit je op kantoor of op school en moet je direct een bestand omzetten? Geen nood. Er zijn vele websites die je direct uit de brand kunnen helpen. Deze websites kunnen zo’n beetje alle bestanden omzetten naar PDF. Zelfs afbeeldingen, presentaties, spreadsheets en andere documenten. Sommige daarvan kunnen zelfs PDF omzetten naar Word of tekst bestanden. Handig als je een samenvatting hebt gevonden waar je je eigen naar nog boven wilt zetten.

Omzetten naar PDF in beeld

Meer weten over PDF

InkScape: Gratis een pdf-bestand wijzigen of aanpassenInkScape: Gratis een pdf-bestand wijzigen of aanpassenSoms kan het handig zijn om een pdf-file te wijzigen of aan te passen. Bijvoorbeeld wanneer een datum toegevoegd moet worden, of wanneer een handtekening onder een pdf-file gezet moet worden. In dit artikel lees je hoe je eenvoudig pdf-files kunt wij…Jolene1984, 06-03-2010
Maak je eigen PDF-documenten met PrimoPDFMaak je eigen PDF-documenten met PrimoPDFIedereen die vertrouwd is met de uitwisseling van informatie via computers, kent het PDF-formaat voor documenten. Deze files zijn goed beveiligd, zodat anderen ze niet kunnen bewerken. Om PDF-documenten te kunnen lezen, zal men meestal de gratis Adob…Mamalies, 21-05-2007