Wat is een 085 telefoonnummer?

085 telefoonnummer - 085 telefoonnummer

Wat is een 085 telefoonnummer?

Vaste telefoonnummers hebben een netnummer. Dit nummer laat zien welke regio bij de beller hoort. Zo is het netnummer 010 gekoppeld aan Rotterdam, 020 aan Amsterdam, 050 hoort bij Groningen en 070 bij Den Haag. Een nummer met het kengetal 085 is daarop een uitzondering. Wat is een 085 telefoonnummer precies? Wie maken er gebruik van dit nummer en met welke kosten dien je rekening te houden? In dit artikel vertellen we je graag meer over een 085 nummer.

Wat is een 085 nummer?

Een nummer met het kengetal 085 toont aan dat het niet gebonden is aan een regio. Hierdoor is dit nummer veel flexibeler dan een vast telefoonnummer dat bij een regio hoort. Een 085 telefoonnummer is verder hetzelfde als een lokaal nummer. Je kunt er dus gerust mee bellen en gebeld worden. Ook van en naar het buitenland bellen vormt geen probleem.

Wie maakt er gebruik van een 085 telefoonnummer?

Een 085 telefoonnummer wordt voornamelijk gebruikt door bedrijven. Organisaties die vestigingen hebben door het hele land hoeven op die manier geen gebruik te maken van verschillende netnummers. Kleine ondernemingen hebben baat bij een 085 netnummer omdat het een professionele indruk geeft. Heb je meerdere vestigingen? Dan is het mogelijk om meerdere 085 telefoonnummers aan te vragen. Omdat het vaak bedrijven zijn die een 085 nummer gebruiken, is het doorgaans makkelijk om te achterhalen wie er achter het nummer zit dat jou heeft gebeld.

Welke telefoon heb je nodig voor een 085 nummer?

Veel leveranciers bieden de mogelijkheid om een 085 nummer door te schakelen naar je eigen mobiele telefoon(nummer). Zo ben je bereikbaar op je eigen professionele telefoonnummer, zonder je 06 prijs te geven. Je hoeft dus ook een aparte of nieuwe telefoon aan te schaffen.

Niet alleen gebeld worden, maar ook bellen vanaf je eigen 085 telefoonnummer is mogelijk. Met bijvoorbeeld Webphone kun je uitgaande belletjes plegen. Je belt via Skype, Viber of Whatsapp Business, maar kunt ook meerdere nummers tegelijk in gebruik nemen voor interne- en externe communicatie. De service is toegankelijk via desktop- en mobiele apparaten met een Google Chrome browser. Bovendien is er de optie om meerdere nummers tegelijkertijd in gebruik te nemen.

De voordelen van een 085 telefoonnummer

Het in gebruik nemen van een telefoonnummer met het kengetal 085 heeft diverse voordelen. Hieronder hebben we ze voor jou op een rijtje gezet.

  • Professioneel. Een 085 telefoonnummer is zeer geschikt als vast nummer voor (kleine) ondernemingen. Wil je een serieuze indruk maken? Een nummer met het kengetal 085 staat veel professioneler dan een 06-nummer.
  • Neutrale uitstraling. Een 085 nummer aanvragen geeft jouw bedrijf direct een neutrale uitstraling. Hoe klein je bedrijf ook (nog) is, je wekt door middel van een 085 telefoonnummer de indruk dat je een bedrijf een landelijk bereik heeft en een stuk groter is. Daarnaast is het handig als je een webshop runt of je startende onderneming vestigingen heeft op meerdere locaties.
  • Flexibiliteit. Een 085 telefoonnummer zorgt ervoor dat je niet vanaf één vaste locatie maar overal bereikbaar bent. Behalve op kantoor kun je gemakkelijk thuis zakelijke telefoontjes afhandelen. Ook als je op pad bent kun je in dit geval een vast nummer op je mobiel beantwoorden.

De nadelen van een 085 telefoonnummer

Er zijn ook enkele nadelen aan het in gebruik nemen van een telefoonnummer met het kengetal 085:

  • Geen regio aanduiding. Het in gebruik nemen van een 085 telefoonnummer wordt vaak gedaan om een landelijke uitstraling te bieden. Als een lokaal karakter voor jouw bedrijf belangrijk is, is een 085-nummer niet toereikend.
  • Misbruik. Door te bellen met een 085 telefoonnummer is het de bedoeling om je bedrijf serieus op de kaart te zetten. Maar zoals met veel zaken jammer genoeg het geval is, komt ook hier misbruik voor. Zo zijn er opdringerige bedrijven die bellen met een 085 telefoonnummer die het imago schaden.

Wat is een 088 nummer?

Een 088 nummer is geschikt voor grote bedrijven met meerdere locaties in Nederland. Iedere vestiging heeft hetzelfde nummer, alleen de laatste twee cijfers zijn anders en bepalen welke medewerker de beller aan de telefoon krijgt.