Haal je rijbewijs snel en veilig bij een betrouwbare autorijschool

rijschool dordrecht - autorijschool

Kies een betrouwbare autorijschool die bij je past

Wil je graag auto leren rijden en overal heen kunnen gaan? Dan wil je snel en veilig je rijbewijs halen. Autorijscholen bieden elke leerling een passend aantal rijlessen aan. Een autorijschool Dordrecht heeft een goede kans van slagen. Sommige mensen hebben veel lessen nodig, anderen maar weinig. Wil je voordelig je rijbewijs halen? Neem dan niet overbodig veel lessen.

Waar moet een goede rijschool aan voldoen?

Een goede rijschool is betrouwbaar en zal ervoor zorgen dat de leerling slaagt. Natuurlijk kan geen enkele rijschool 100% garantie geven. De slagingskans voor het eerste examen, ligt tussen de 50- en 60% bij de meeste rijscholen. Gemiddeld heeft iemand 30- tot 40 rijlessen nodig. Kies een rijschool waar je niet teveel voor betaalt en waar je niet onnodig veel rijlessen moet afnemen.

Heb je faalangst? Bepaalde rijscholen in Dordrecht zijn gespecialiseerd in het lesgeven van leerlingen met faalangst. Kies een betrouwbare rijschool met goede recensies. Een goede rijschool bereidt je volledig voor op het praktijkexamen.

Wat kost het gemiddeld om je rijbewijs te halen?

De meeste leerlingen betalen een totaalbedrag tussen de 2.000 en 3.000 Euro voor hun rijbewijs. Leerlingen kunnen in overleg met de rijschool een passend pakket kiezen. Leerlingen die over een langzamer leertempo beschikken, betalen uiteraard meer. Een praktijkexamen boek je via je rijschool. Deze reserveert dan een plek voor je bij het CBR. De kale prijs voor een examen is € 122,50. Deze kosten zijn exclusief extra rijschool-kosten, zoals administratiekosten en kosten voor het huren van de lesauto, tijdens het praktijkexamen. Totaal betaal je dus zo een € 300 voor het praktijkexamen.

Sommige rijscholen bieden al startpakketten aan vanaf driehonderd euro. Vaak zijn deze pakketten ter kennismaking, om met aanvullende rijlessen uit te breiden. Tijdens een proefles kan de rijschool bepalen wat je niveau is. Heb je al eerder autorijlessen gehad bij een andere rijschool? Dan heb je waarschijnlijk minder lessen nodig, dan iemand die nog nooit een stuur heeft aangeraakt.

De kosten per onderdeel zijn:

  • gezondheidsverklaring bij het CBR voor 41,50 euro
  • rijlessen van ongeveer 45-55 euro per stuk
  • praktijkexamen bij het CBR van 122,50 (exclusief rijschool-kosten)
  • theorie-examen bij het CBR van 37 euro (exclusief reserveringskosten van de rijschool)
  • theoriepakket van ongeveer 35-50 euro

Wanneer mag ik rijlessen nemen?

Een leerling mag vanaf 16,5 jaar, onder begeleiding van een rijinstructeur, achter het stuur zitten. Echter mag hij pas vanaf zijn 18e levensjaar praktijkexamen doen. Hij mag wel direct zijn theorie-examen doen. Dit is ook nodig, want zonder theoriecertificaat mag je geen praktijkexamen doen. Vooraf moet je wel een gezondheidsverklaring invullen bij het CBR. Zodra deze is goedgekeurd, mag de leerling praktijkexamen doen.

Wat leer je tijdens je rijlessen?

Tijdens je autorijlessen leer je om verkeerssituaties goed in te kunnen schatten. Je leert hoe je vlot en veilig aan het verkeer deelneemt, zonder gevaarlijke situaties te creëren. Ook leer je het voertuig te besturen en onder controle te houden op de weg. Daarnaast moet je bijzondere verrichtingen uitvoeren, zoals parkeren, draaien, fileparkeren en achteruit rijden.

Tijdens de rijlessen doe je praktijkervaring op in het verkeer. Hoe meer lessen je volgt, hoe beter je verkeersinzicht zal worden. Tijdens je praktijkexamen laat je zien of je veilig en vlot kunt rijden. De meeste leerlingen krijgen les in een schakelauto.

Vind je schakelen te ingewikkeld? Dan kun je ook besluiten om les te nemen in een automaat. Als je examen doet in een automaat, krijg je code 78 op je rijbewijs. Je mag dan ook alleen in een automaat rijden. Een automaat is makkelijker. Je hoeft namelijk niet te schakelen, terwijl je ook op het verkeer moet letten. Je kunt ook besluiten om eerst les te nemen in een automaat en later over te stappen op een schakelauto.

Sommige rijscholen geven de rijopleiding in stappen (RIS). Je maakt dan per module, kennis met een toetsonderdeel. Dit geeft extra structuur en overzicht aan je rijlessen. De slagingskans van je examen wordt daardoor ook iets groter.