vegatarische-erwtensoep
vegatarische-erwtensoep

100% vegetarische erwtensoep.

Als je opgegroeid bent in een gezin dat zelfgemaakte soepen en stoofschotels op het fornuis koesterde, komt regelmatig opnieuw het verlangen terug naar deze vervlogen tijd. Bij velen van ons waren onze ouders experts in allerlei soepen, zoals bonen- en erwtensoep. Ook wel het “troost-eten” genoemd omdat er niets beter kon zijn dan een lekkere kom soep op een koude en sombere dag. In onze diervriendelijke en milieubewuste maatschappij staan we vaker stil om op zoek te gaan naar vegetarische gerechten. Wij hebben een tip voor het maken van vegetarische erwtensoep.

Ingrediënten om vegetarische erwtensoep te maken zijn goed verkrijgbaar (denk aan het seizoen). Gedroogde spliterwten kan je in bij elke supermarkt kopen en de meeste andere ingrediënten heb je misschien wel bij de hand, wat aardappelen en een ui zijn al voldoende. Je volgt de basisstappen uit ons traditionele erwtensoep recept; het behandelen van de erwten, spoelen, laten zwellen, enz.

Het vlees laat je gewoon weg en als je van een hele dikke erwtensoep houdt voeg je er naargelang je keuze meer of minder aardappelen aan toe om de soep te binden. Het extra zetmeel van de aardappelen zorgt ervoor dat je soep dikker wordt zonder dat je nog afzonderlijk zetmeel moet toevoegen.
Als je een pan erwtensoep maakt voor een aantal dagen zal je merken dat die soep nog sterk verdikt in de volgende dagen. Als je ze dan echt te dik vindt kan je er gewoon een scheutje water aan toevoegen bij het opwarmen.

Aangezien er geen gerookt of gezouten vlees gebruikt wordt moeten er andere ingrediënten zijn die onze vegetarische erwtensoep een crunchy touch moeten geven. Een krokante gebakken ui is er een van, maar om de echte rokerige smaak van de traditionele erwtensoep mee te geven is er gerookt zeezout. Dit kun je in de betere supermarkten zeker vinden. Het toevoegen ervan geeft je soep een geheel andere dimensie en het wordt gegarandeerd een succes. Ook mooi meegenomen is dat vegetarische erwtensoep goedkoop, ongelooflijk gezond en super gemakkelijk te maken is. Eet smakelijk!

Vegetarische Erwtensoep maken: meer recepten

    Vegatarisch aubergine met kikkererwten

    Lekker vegatarisch gerecht met kikkererwten en aubergine, makkelijk klaar te maken

    INGREDIENTEN

    2 el neutrale olie, 1 middelgrote aubergine, in blokjes, 1 el geschilde en geraspte gemberwortel, 2 hete verse chilipepers, zaad verwijderd, gehakt, 1 takje verse kerriebladeren, of een aantal gedroogde blaadjes (naar keuze), 500 gr kilo gare zwarte of gewone kikkererwten, met ca. 2,35 dl kookvocht van de kikkererwten, ca. 2,35 dl ongezoete kokosmelk, 1 el kerriepoeder t, 1 tl kurkumapoeder, snufje asafoetida (naar keuze), 2 el rietsuiker, 1 el tamarindepasta of versgeperst limoensap, naar smaak, zout en versgemalen zwarte peper, verse koriander, gehakt, voor de garnering, fijn gehakte geroosterde pinda`s, voor de garnering,

    •  …
    •  60-120 min.
    • Geplaatst op21-05-2013
    • Indiaas
    •  60-120 min.

    Tilly69

      macaronieschotel met doperwten Vegatarisch en pastaINGREDIENTEN

      300 gr. Macaroni, 1 stuk Zout, 1 eetlepel Olie, 1 stuk Ui, 1 teentje Knoflook, 5 eetlepels Olijfolie, 1 blik Tomaat, 300 gr. Doperwt, 1 blikje Tomatenpuree, 125 milliliter Slagroom, 4 stuks Eieren, 150 gr. Kaas geraspte, 1 stuk Peper, 1 stuk Nootmuskaat

      •  Hoofdgerecht
      •  0-10 min.
      • Geplaatst op19-09-2012
      • Hoofdgerecht
      •  0-10 min.

      hastallinga

      • Eigen recept
      Pompoen lasagne

      Heerlijk romig vegetarish recept met als hoofd ingredient Pompoen ipv gehakt.Dit idee kwam tot mij toen een vriendin van me vegatarisch was en zelf wat uit heb geprobeerd en het was echt verukkelijk.

      INGREDIENTEN

      Ingrediënten:, , - 90ml extra vergine, olijfolie, - 1kg pompoen, geschild, zaden verwijderd, in blokjes, - paprikapoeder, naar smaak, - vers geraspte nootmuskaat, naar smaak, - zout en versgemalen zwarte peper, - 250g verse ricotta kaas, - 250g groene lasagne bladen, - 150ml melk, 25g geraspte parmezaanse kaas, of vegetarisch parmezaansekaas, , Voor de bechamelsaus:, , 55g boter, 55g bloem, 350ml melk

      •  …
      •  60-120 min.
      • Geplaatst op12-08-2010
      • Vegetarisch
      •  60-120 min.

      drrevo