Vegetarische erwtensoep maken

vegatarische-erwtensoep
100% vegetarische erwtensoep.

Als je opgegroeid bent in een gezin dat zelfgemaakte soepen en stoofschotels op het fornuis koesterde, komt regelmatig opnieuw het verlangen terug naar deze vervlogen tijd. Bij velen van ons waren onze ouders experts in allerlei soepen, zoals bonen- en erwtensoep. Ook wel het “troost-eten” genoemd omdat er niets beter kon zijn dan een lekkere kom soep op een koude en sombere dag. In onze diervriendelijke en milieubewuste maatschappij staan we vaker stil om op zoek te gaan naar vegetarische gerechten. Wij hebben een tip voor het maken van vegetarische erwtensoep.

Ingrediënten om vegetarische erwtensoep te maken zijn goed verkrijgbaar (denk aan het seizoen). Gedroogde spliterwten kan je in bij elke supermarkt kopen en de meeste andere ingrediënten heb je misschien wel bij de hand, wat aardappelen en een ui zijn al voldoende. Je volgt de basisstappen uit ons traditionele erwtensoep recept; het behandelen van de erwten, spoelen, laten zwellen, enz.

Het vlees laat je gewoon weg en als je van een hele dikke erwtensoep houdt voeg je er naargelang je keuze meer of minder aardappelen aan toe om de soep te binden. Het extra zetmeel van de aardappelen zorgt ervoor dat je soep dikker wordt zonder dat je nog afzonderlijk zetmeel moet toevoegen.
Als je een pan erwtensoep maakt voor een aantal dagen zal je merken dat die soep nog sterk verdikt in de volgende dagen. Als je ze dan echt te dik vindt kan je er gewoon een scheutje water aan toevoegen bij het opwarmen.

Aangezien er geen gerookt of gezouten vlees gebruikt wordt moeten er andere ingrediënten zijn die onze vegetarische erwtensoep een crunchy touch moeten geven. Een krokante gebakken ui is er een van, maar om de echte rokerige smaak van de traditionele erwtensoep mee te geven is er gerookt zeezout. Dit kun je in de betere supermarkten zeker vinden. Het toevoegen ervan geeft je soep een geheel andere dimensie en het wordt gegarandeerd een succes. Ook mooi meegenomen is dat vegetarische erwtensoep goedkoop, ongelooflijk gezond en super gemakkelijk te maken is. Eet smakelijk!

Vegetarische Erwtensoep maken: meer recepten

[smulweb keyword=”vegatarisch” output=3]