Hoe maak je je tanden witter

tanden witter - tanden witter

Hoe maak je je tanden witter

Je tanden witter maken is mogelijk door je tanden te bleken. Voordat je overgaat tot tanden bleken vraag dan eerst advies aan je tandarts. Niet witte of gele tanden zijn niet per definitie vies of slecht. Overleg daarom eerst met je tandarts om te zien wat hij/zij voor je kan betekenen. Misschien krijg je eerst een doorverwijzing naar een mondhygiënist. Als je tanden nog niet wit genoeg zijn kun je overgaan tot bleken. Je kunt dit thuis doen, bij de tandarts of bij een gespecialiseerde schoonheidssalon. Tanden bleken is volstrekt veilig gebleken. Lang werd aangenomen dat bestanddelen uit de bleekgel het glazuur van tanden zou aantasten. Aangetoond is dat een glas sinaasappelsap het glazuur meer aantast dan een volledige bleekbehandeling met carbamideperoxide (hoofdbestanddeel voor tandenbleken). Een geruststellende gedachte. Een parelwit gebit is niet langer voorbehouden aan de sterren uit Hollywood.

Heb je deze tips voor wittere tanden uitgeprobeerd maar overweeg je alsnog je tanden te laten bleken? Wil jij ook graag wittere tanden, maar dan op een meer natuurlijke en goedkopere manier? Je kan je tanden veilig thuis bleken met een bitje met bleekvloeistof zonder extra risico’s te nemen. Onze bleekmethode is veilig, effectief en heeft een langdurig resultaat.

  • Als je geactiveerde houtskool in capsulevorm wilt gebruiken, kauw het dan gewoon op en poets dan je tanden zoals gewoonlijk.
  • Voordat je een methode kiest, moet je je tandarts raadplegen om de voor jou meest geschikte methode te kiezen.
  • Ook hier geldt dat het glazuur van je tanden een enorme knal krijgt van zuren en gemakkelijk broos kan worden.
  • Zodra u merkt dat de haartjes van de tandenborstel naar beneden gaan hangen, is het belangrijk om het borsteltje te vervangen.
  • Aan de ene kant kunnen verkleuringen ontstaan door een intrinsieke oorzaak.

Poets Je Tanden Goed

Wel is dit één van de meest effectieve methoden. De behandeling duurt ongeveer een uurtje en voordat de behandeling start, wordt je gebit gereinigd en gepolijst. Op deze wijze wordt nog aanwezige aanslag verwijderd. De tweede stap is het aanbrengen van een bleekgel, die wordt geactiveerd door de laserstralen hier op te richten. Ter afsluiting wordt een fluorbehandeling aangebracht om tandbederf in een later stadium te voorkomen.

Wat Is De Oorzaak Van Gele Tanden?

Door de tijd heen kunnen je tanden verkleuren door voeding en dranken met kleurstoffen, maar ook door niet goed tandenpoetsen. Na het eten of drinken van fruit is het een slecht idee om je tanden te gaan poetsen. De zuren in deze noodzakelijke en gezonde voedingsmiddelen verzwakken je tandglazuur. Witte tanden beginnen allemaal bij een goede mondverzorging.

Andere oorzaken van gele tanden zijn door dunner wordend tandglazuur, verkleurende voedingsmiddelen, roken, medicijngebruik, een breuk of val. Door je tanden te laten bleken bij de tandarts krijg je weer witte tanden. Het is ook mogelijk om uw tanden zelf thuis te bleken met bleekgel. Het is echt niet nodig om ontevreden te zijn over je gebit of je medemens een jaloerse blik te geven als die straalt met pearly whites.

Populaire Producten

Je kunt zowel natuurlijke als commerciële producten gebruiken. Natuurlijk is er ook professioneel tanden bleken. De verschillende manieren om tanden te bleken hebben verschillende resultaten en worden op verschillende manieren gedaan. De meest voorkomende bijwerking is gevoeligheid van tanden en tandvlees.

Nieuws: Tanden bleken aan banden

“Het bleken van tanden wordt gebonden aan strengere regels. Vanaf 1 november mag alleen nog in tandartspraktijken worden gebleekt. De bleekmiddelen mogen maximaal 6 procent waterstofperoxide bevatten.” – bron: NOS

Dit houdt in dat het tanden bleken nog wel mogelijk is (en mag) alleen duurt een behandeling langer. Met minder waterstofperoxide (actief bestanddeel in bleekmiddelen) is het bleken minder effectief, waardoor meer behandelingen nodig zijn voor het gewenste resultaat.

Hoe maak je je tanden witter: tips & producten

[infonu keyword=tanden%20bleken output=4 start=1]