Zit je niet lekker in je vel? Met deze tips en tricks voel je je hopelijk snel beter

niet lekker in je vel zitten - niet lekker in je vel

Zit je niet lekker in je vel?
Met deze tips en tricks voel je je hopelijk snel beter

Jezelf slecht voelen is een menselijke emotie zonder dat je soms op het eerste gezicht een oorzaak kan aanwijzen. Je merkt het bij alles wat je doet. Zonder duidelijke oorzaak heeft een slecht gevoel op alles invloed en kan dit heel je leven gaan beheersen. Het niet lekker in je vel zitten is een energieslurper en die energie kun je beter aan positieve dingen besteden. Wil jij je beter voelen? Dan helpen deze tips je verder.

Niet lekker in je vel zitten: oorzaken en symptomen 

Spanning, ook wel stress genoemd, kan verschillende oorzaken hebben. Of het nu relatieproblemen zijn, de aantrekkelijke functie ergens anders, geldproblemen of zorgen over je gezondheid, het probleem moet zo goed als het kan worden opgelost. De inwendige druk moet van de ketel zodat de spanning minder wordt en het leven aangenamer.

Hoe herken je het?

Het is belangrijk om de symptomen van niet lekker in je vel zitten zo snel mogelijk te herkennen. Piekeren is hier een belangrijk signaal. Continue gedachten blijven malen in je hoofd leidt je af van het nu. Heel de tijd met je gedachten ergens anders zijn kan tot ernstige fouten leiden omdat je er letterlijk met je aandacht niet bij bent. Teveel piekeren is echt zonde van je tijd.

Aan welke signalen herken je somberheid nog meer?

Er zijn meer signalen die er op wijzen dat je niet lekker in je vel zit. Een ander teken is bijvoorbeeld dat je geen energie hebt voor sociale activiteiten. Liever alleen thuis op de bank onder een deken lijkt aantrekkelijker dan erop uitgaan naar een vereniging of met vrienden op stap. Het is belangrijk om jezelf van de bank te trekken en onder de mensen te komen. Leuke contacten geven voldoening, plezier en kunnen heel wat goeds betekenen voor iemand die niet lekker in zijn of haar vel zit. 

Onzekerheid

Onzekerheid is een eigenschap van mensen die het dagelijks leven beheerst. Dat is natuurlijk ontzettend jammer. Mensen zijn onzeker van zichzelf of zijn door de tijd heen onzeker geworden. De oorzaken zijn misschien niet altijd te achterhalen maar werken aan jezelf is een absolute sleutel tot succes. Wanneer je jezelf zekerder voelt kom je tot optimale benutting van je capaciteiten. Onzekerheid is een blokkade die moet worden weggeruimd want zelfverzekerd zijn is een gevolg van het lekker in je vel zitten. 

Werken aan jezelf, zet je tanden erin!

Signaleren van het niet lekker in je vel zitten is belangrijk zodat je zo snel als het kan actie kan ondernemen. Je wilt er natuurlijk niet te lang mee zitten. Maar soms is dit makkelijk gezegd maar het vaststellen is in elk geval een stap in de goede richting. Nu is het tijd om actie te ondernemen en naar een oplossing te zoeken. Vraag eventueel hulp van professionals, want niet iedereen lukt het alleen. Hopelijk voel je je snel weer blij en gelukkig!