Waarom wierrook of een zoutlamp goed zijn voor je woonkamer

Waarom wierrook of een zoutlamp goed zijn voor je woonkamer

In Nederland wordt de werkdruk ieder jaar verhoogd. Dit heeft als resultaat dat mensen steeds vaker overspannen zijn of met een burn-out thuis komen te zitten. Voor deze mensen is het uiterst belangrijk dat er voldoende momenten zijn waarop er ontspannen kan worden. Door je woonkamer goed in te richten met de juiste objecten, kun je ervoor zorgen dat je hier goed kunt ontspannen. Dit zorgt er direct voor dat stress je lichaam verlaat en je minder snel een burn-out krijgt. Er zijn verschillende objecten die hierbij kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan het aansteken van wierrook of het aanzetten van een zoutlamp. In dit blog bericht willen wij je hier graag meer over vertellen.

De voordelen van een zoutlamp

Een zoutlamp plaatsen in je interieur brengt veel voordelen met zich mee. Allereerst kan een zoutlamp de lucht reinigen. Dit komt doordat de oppervlakte van een rots verschillende verontreinigende stoffen uit de lucht kan halen. Dit is bijvoorbeeld erg goed als je veel last hebt van allergieën. Daarnaast verbetert een zoutlamp ook je humeur. Uit een studie is gebleken dat het serotonine gehalte in je lichaam wordt verhoogd als je bloot wordt gesteld aan een zoutlamp. Hierdoor verlicht de zoutlamp symptomen van een depressie of angst. Daarnaast helpt een zoutlamp je ook te kunnen ontspannen. Door het licht dat door de zoutlamp komt, krijg je een fijner gevoel. Hierdoor kan stress in je lichaam verminderd worden. Tot slot ziet een zoutlamp er natuurlijk enorm leuk uit. Zeker als je hem in de woonkamer hebt staan kun je er dagelijks van genieten!

De voordelen van wierrook

Je denkt wellicht dat wierrook niet goed voor je is, omdat het rook is. Dit is echter niet waar. Wierrook helpt je namelijk met ontspannen. Als het ontbrand wordt, zorgen de fijne geuren voor een ontspannend gevoel. Hierdoor voel je stress uit het lichaam gaan en kan ook angst verminderd worden. Je kunt wierrook tevens ook goed gebruiken als je gaat mediteren. Door de ontspannende werking, kun je je nog beter focussen en zal de meditatie beter verlopen. Tot slot werkt wierrook als een natuurlijke luchtzuivering. Nare geurtjes worden uit de lucht gehaald en het alweer erg lekker gaan ruiken in huis.

Ben jij op zoek naar wierrook of een zoutlamp om je woning te voorzien van betere energie? Kijk dan op Spiru.nl. Dit is de specialist op het gebied van spirituele artikelen!

Waar plaats je wierrook?

Wierrook kan op veel verschillende plekken in huis geplaatst worden. Een van de meest gebruikte plekken is de woonkamer. Op deze manier heb je namelijk het meeste profijt van de voordelen van wierrook. Een andere plek waar er vaak wierrook ontstoken wordt, is de badkamer. Als je voor een langere tijd in bad gaat zitten, helpt de geur van wierrook je bij het ontspannen. Hierdoor voel je de stress al snel uit je lichaam verdwijnen en kom je echt tot rust. Tot slot kun je wierrook ook in de slaapkamer gebruiken. Let er dan wel op dat je hem uit doet voordat je in slaap valt.

Een zoutlamp voor de slaapkamer!

De plek voor een zoutlamp kun je zelf bepalen. In de woonkamer kan je hem erg leuk met het interieur combineren, maar je kunt er ook een andere plek voor uitzoeken. Zet de zoutlamp bijvoorbeeld in de slaapkamer. Door hem in de avond aan te zetten voordat je gaat slapen, ga je merken dat je sneller in slaap valt. Daarnaast geeft de zoutlamp een erg fijn licht, waardoor hij een perfect nachtlampje is!