WiFi verbeteren in huis: 5 tips

wifi verbeteren in huis - wifi verbeteren

WiFi verbeteren in huis: 5 tips

Een snelle, sterke wifi-verbinding is een verwachting geworden in de wereld van vandaag, waarbij de meeste mensen hun internet gebruiken om van alles te streamen en grote bestanden op hun apparaten te downloaden. Of je nu een bedrijf vanuit huis runt, films probeert te streamen zonder onderbrekingen of veel online gamet, betrouwbare wifi is cruciaal. Veel mensen zijn echter ontevreden over de snelheid van hun wifi vanwege de slechte signaalsterkte van hun router. Hier zijn vijf tips om je wifi thuis te verbeteren.

1. Gebruik een wifi repeater

Een wifi-repeater is een apparaat dat het bereik van een draadloos netwerk versterkt en vergroot door een ander netwerk binnen zijn bereik te creëren. Je kunt het gebruiken wanneer je router bepaalde delen van je huis of tuin niet dekt, of als je je draadloze signaal overal wilt verbeteren. Deze apparaten zijn niet zo krachtig als extenders, maar ze zijn minder duur en compacter. Voor maximaal resultaat, kijk eens rond voor de beste wifi repeater die je kunt vinden en maak er zo snel mogelijk gebruik van!

2. Vind de beste plaats voor de router

Wanneer je je draadloze thuisnetwerk instelt, zou een van je eerste zorgen de positionering moeten zijn. Veel mensen willen de router liever niet in het zicht hebben en plaatsen het daarom op plekken zoals de meterkast, of ergens onderin een hoekje waar geen daglicht komt. Het kiezen van een locatie voor de router (en vrijwel alle draadloze apparaten) vereist enige aandacht, omdat een verkeerde plaatsing kan leiden tot matige of zwakke verbindingen, of erger nog: storingen met draadloze telefoons en babyfoons. Overweeg daarom om het bij een raam te plaatsen of in een open ruimte van je huis waar er minder obstakels zijn. Plaats het in ieder geval niet in de meterkast!

3. Update de firmware van de router

Wat natuurlijk ook het geval kan zijn bij een slechte verbinding, is dat je firmware niet meer up-to-date is. De fabrikant heeft waarschijnlijk al updates beschikbaar, dus als je een gemakkelijke manier hebt om te updaten, doe dat dan zo snel mogelijk. Het is immers ook nog eens een goede gewoonte om al je apparaten up-to-date te houden in verband met de beveiliging ervan. Dit kan soms worden gedaan via een mobiele app of door rechtstreeks verbinding te maken met je router via de beheerderspagina.

[irp posts=”3899″]

4. Controleer de frequentie

Een van de voorkomendste problemen die een zwakke wifi-verbinding kunnen veroorzaken, is interferentie van andere apparaten, met name 2,4 GHz draadloze telefoons en Bluetooth-headsets. Als je veel van deze apparaten in huis hebt, is het de moeite waard om hun frequenties te controleren om er zeker van te zijn dat ze geen overlap met je router veroorzaken. De 5GHz-band heeft minder interferentie dan 2,4GHz, dus als je je signaalsterkte wilt versterken, kan overstappen een optie voor je zijn.

5. Koop een betere router

Als je een slechte wifi-verbinding of een zwak draadloos signaal ervaart, is het misschien tijd voor een upgrade. Als je router meer dan drie jaar oud is, kan dit je verbinding vertragen en dode zones in je hele huis achterlaten. Overweeg de aanschaf van een nieuwe router om ervoor te zorgen dat je wifi-verbinding razendsnel en effectief is. Er zijn tal van betaalbare opties die er zijn.