Hoe werkt Apple TV

Apple TV
alle itunes media bekijken op je TV

Met de Apple TV beschik je over een veelzijdige mediaspeler die bedoeld is om media te streamen zoals foto’s, films en je favoriete muziek. Zo kun je op de Apple TV bijvoorbeeld eenvoudig YouTube filmpjes bekijken of gebruik maken van Netflix. Natuurlijk is het apparaat uitstekend geschikt om iTunes-media in HD-kwaliteit naar de Apple TV toe te streamen. Zo heb je met de Apple TV altijd je favoriete muziek en films in je huiskamer.

Hoe werkt Apple TV?

De Apple TV beschikt niet over een harde schijf en dient daarom deel uit te maken van je netwerk, dat kan zowel bekabeld zijn als draadloos via WiFi. Als de Apple TV correct is aangesloten kun je makkelijk, met behulp van een iPad of iMac in iTunes met behulp van Airplay, media streamen zoals muziek en films naar de Apple TV.

Apple TV kopen?

De versie die je hier op de pagina ziet (het ‘zwarte doosje’) is de Apple TV 3(e generatie). Het voordeel van de eerder uitgebrachte generatie Apple TV’s, is dat deze via een jailbreak andere software kunnen draaien. Een goed voorbeeld hiervan is KODI. Deze gratis ‘media center’ software biedt veel meer mogelijkheden dan Apple’s ingebouwde iOS software. Met KODI heb je geen iTunes bibliotheek nodig, maar kun je gemakkelijk streamen van andere bronnen op internet.

Onze kooptip is dan ook, heb je al een iTunes bibliotheek opgebouwd en ben je gewend om met iTunes te werken koop dan de Apple TV. Wil je een mooi en veelzijdig apparaat voor in de woonkamer en wil je geen gebruik maken van iTunes, raden wij je aan om op Marktplaats naar een tweedehands 1e, 2e of 3e generatie Apple TV te zoeken.

Hoe werkt Apple TV: meer informatie & tips

[infonu keyword=”apple%20tv” output=3]