Hoe werkt Cydia

hoe werkt cydia
Cydia: de alternatieve appstore!

Apple houdt met zijn IOS (software) een flinke greep op wat wel en niet mag op de Apple apparaten.

Niet iedereen is het eens met alle functionaliteit van Apple, en mist zelfs functies. Om deze reden kun je je iPhone jailbreaken (hacken).
Bij deze jailbreak wordt automatisch de alternatieve appstore Cydia geïnstalleerd. Cydia is open-source en je kunt ook je eigen applicaties toevoegen. Er zijn veel app-ontwikkelaars die handige, kleine apps hebben uitgebracht, waar Apple zich niet aan wil wagen. Zo kun je denken aan een handige knop om je apparaat opnieuw te laten opstarten.

De apps die meer uit je IOS-apparaat gaan halen via Cydia

cydia app - sb settings
SB-settings

SB-settings
Waarom moeten we 5 opties door om de WIFI of 3G uit te zetten? Met SB-Settings kun je dit zeer gemakkelijk doen. Daarnaast kun je ook snelkoppelingen plaatsen naar veelgebruikte apps. Deze app is zeer makkelijk in gebruik. Alle settings zijn toe te voegen aan SB-settings. Daarnaast kun je de manier van SB-settings oproepen zelf kiezen. Wij swipen zelf graag van rechtsboven op het scherm naar linksboven. Bevallen de kleuren van je SB-settings niet? Er zijn veel thema’s beschikbaar.

Cydia app - Lockinfo
Lockinfo

Lockinfo
Je kunt met de nieuwste IOS al meer informatie kwijt op je lockscreen. Zo kun je via het ‘notification centre’ al meer informatie zien. Mailtjes, Whatsappjes en gemiste oproepen zijn allemaal hier te vinden. Een uitgebreide versie van je agenda is hier echter nog steeds niet te vinden. Lockinfo kan dit doen voor je. Naast een uitgebreide kalender in je lockscreen, is er een scala aan functionaliteit die je kunt toevoegen. Zelf zijn wij erg fan van de gemiste oproepen die je kunt tonen op je lockscreen.

Cydia app - xbmc
XBMC

XMBC voor iOS
Vervelend dat je IOS-apparaat geen MKV’s of andere films afspeelt? XBMC is een mediabibliotheek. Je kunt films van je netwerk af spelen of op je IOS-apparaat zetten. Met behulp van XBMC speelt je IOS-apparaat alle films moeiteloos af. Je hoeft ze niet eens toe te voegen via i-Tunes. Hier kun je vinden hoe je XBMC installeert op IOS.


Cydia: Snel meer uit je iPhone of iPad halen?

Jailbreak iPad 2 in 1 klik!Jailbreak iPad 2 in 1 klik!Met de handleiding heeft u uw Apple iPad 2 binnen een paar klikken gejailbreaken, met behulp van jailbreakme.com. Het gaat om de”untethered” versie, 2, wat inhoud dat je de iPad 2 na het rebooten niet met een mac of pc hoeft te verbinden om ‘m opnieuw op te starten.

De iPhone jailbreaken en unlockenNintendo spellen spelen op de iPhone, iPod touch en iPad!Het is nu mogelijk om met uw iPhone spellen voor de bovengenoemde platforms af te spelen, dit kan nadat de iPhone is ‘gejailbreaked’ en de emulators voor de desbetreffende consoles zijn gedownload.

De iPhone jailbreaken en unlockenDe iPhone jailbreaken en unlockenDe iPhone is een bekende telefoon van Apple. Dankzij deze nieuwe telefoon is de omzet van Apple dit kwartaal bijna verdubbeld. Het is echter vervelend dat bepaalde functies standaard geblokkeerd zijn bij de iPhone. Dit kan echter verholpen worden met een jailbreak.


9 gedachten over “Hoe werkt Cydia”

 1. Gabi van Stralen

  Hallo ik heb mijn iPod gejailbreaked en ik krijg inderdaad Cydia op mijn iPod maar elke keer als ik erop klik verdwijnt het uit beeld wat moet ik doen?

  1. Hoi Gabi,

   Welke versie van de Jailbreak heb je gebruikt? In het geval van een “tether” jailbreak werkt Cydia niet meer als de iPod uitgeschakeld is geweest.

  2. Hallo Gabi,

   Whatsapp staat niet in Cydia zelf. Hiervoor zullen je “bronnen” (sources) moeten toevoegen aan Cydia waar alternatieve app-stores te vinden zijn. (TIP: Google naar “Cydia Sources”)

 2. hallo,
  ik heb cydia op mijn iphone 4 maar ik kan ‘WhatsApp’ niet vinden hierop?
  iemand enig idee hoe ik die kan jailbreacken?

  1. ik zal jullie het uitleggen cydia is een Source jailbreak je gaat naar bronnen en klik op wijzigen en op toevoegen en typt een cydia link (http://idwaneo.org/repo/) en dan ga je zoeken naar het bestand dat je zoekt en als je het hebt gevonden klik je erop en klikt rechts boven op installeer dan moet je wachten en daarna zal er staan terug naar Cydia of herstart SpringBoard en dan is je iDevice aan het rebooten en dan klik je op ontgrendel en dan ga je naar de laatste pagina en daar staat je app!

 3. Haai, ik snap niet hoe cydia werkt. bij cydia klik ik op categorien en dan klik ik op keyboard. klik ik een kleur aan wil ik hem downloaden maar dan doet hij het niet. ik snap er helemaal niks van

  kan iemand helpen?\
  \

Reacties zijn gesloten.