Hoe onderhoud je houten tuinmeubelen?

onderhoud houten tuinmeubelen - houten tuinmeubelen

Hoe onderhoud je houten tuinmeubelen?

Ben jij van plan nieuwe tuinmeubelen te kopen omdat je oude tuinmeubelen helemaal kapot zijn? Dit is natuurlijk erg zonde! Door je houten tuinmeubelen goed te onderhouden, kun je de levensduur drastisch verhogen. Hout is namelijk een grondstof die gemakkelijk te bewerken is. Kies bijvoorbeeld voor een goede tuinbeits om het hout mee in te smeren. Vervolgens zal het beits in het hout trekken, waardoor het hout vele malen langer mee kan gaan. In dit blog bericht willen we je enkele tips geven hoe je je houten tuinmeubelen het beste kunt onderhouden.

Nieuwe houten tuinmeubelen bewerken

Heb je nieuwe tuinmeubelen gekocht? Of heb je wellicht zelf houten tuinmeubelen gemaakt? Dan is het belangrijk dat je het hout op een goede manier bewerkt. Dit kun je doen met buitenbeits. De beits zorgt er namelijk voor dat het hout wordt beschermd tegen invloeden van buitenaf. Na het insmeren van het hout met de buitenbeits, dringt het beits door in het hout. Vervolgens zorgt de beits ervoor dat vocht niet in het hout kan dringen. Hierdoor wordt de levensduur van het hout drastisch verhoogd. Als je houten tuinmeubelen hebt staan, worden deze al snel nat door bijvoorbeeld regen. Om deze reden is het erg belangrijk om het hout te behandelen met een tuinbeits!

Houten tuinmeubelen schoonmaken

Heb je nog geen nieuwe tuinmeubelen gekocht, omdat je houten tuinmeubelen nog goed zijn? Zorg er dan voor dat je deze goed schoonmaakt voordat je ze weer in gebruik gaat nemen. Je kunt hier een tuinmeubelreiniger voor gebruiken, maar dat is niet perse nodig. Het schoonmaken van houten tuinmeubelen kan namelijk ook met een sopje van zeep. Vervolgens gebruik je een zachte borstel om het hout schoon te poetsen. Let er wel op dat je nooit een hogedrukspuit gebruikt om de houten tuinmeubelen schoon te maken. De hogedrukspuit kan namelijk de natuurlijke waslaag van de tuinmeubelen beschadigen. Hierdoor lijkt het hout schoon, maar in werkelijkheid is het aangetast, waardoor ze sneller kapot zullen gaan.

Ben jij op zoek naar een goede behandeling voor hout? Bekijk dan snel Wovar.nl. Hier vind je alle soorten beits die je nodig hebt om je hout goed te kunnen behandelen.

Tuinmeubelen beschermen in de winter

Als het winter wordt, veranderd het weer erg snel. In plaats van veel zon, komt er veel regen. Dit heeft als resultaat dat tuinmeubelen snel beschadigd kunnen raken. Natuurlijk heb je de meubels voorzien van een goede beits, zodat het effect zo min mogelijk is. Om ervoor te zorgen dat je zeker kunt zijn van onbeschadigde tuinmeubels, kun je deze in de winter beschermen. Als je een grote schuur hebt, kun je ze gemakkelijk in de schuur zetten. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een afdekzeil te gebruiken. Dezer leg je over de meubels heen in de winter. Als je vervolgens de meubels wilt gebruiken, haal je het zeil er weer gemakkelijk af. Hierdoor kun je het hele jaar door genieten van je houten tuinmeubels!

Een overkapping maken voor je tuinmeubels

Een andere soort van bescherming voor je houten tuinmeubels, is het plaatsen van een overkapping. Een overkapping zorgt er namelijk voor dat er geen regen of andere weersinvloeden op de tuinmeubels kunnen komen. Daarnaast heeft een overkapping als groot voordeel dat je ook als het kouder wordt nog steeds buiten kunt zitten. Hierdoor bescherm je niet alleen de houten tuinmeubels, maar je maakt het ook nog eens mogelijk om ze vaker en langer te gebruiken. De overkapping kun je vervolgens ook erg leuk van hout maken. Deze behandel je dan natuurlijk ook met een tuinbeits.