Ga je een nieuwe vloer leggen? Kies voor laminaat of PVC!

nieuwe vloer leggen - vloer leggen

Ga je een nieuwe vloer leggen? Kies voor laminaat of PVC!

Ben je pas verhuisd naar een oudere woning, en wil je graag een nieuwe vloer leggen? Dan zijn er verschillende keuzes die je kunt maken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een mooie houten vloer. Deze vloer brengt een mooie klassieke stijl dat daardoor goed past bij je oude woning. Een houten vloer kent echter wel verschillende nadelen, waardoor het niet altijd de beste optie is. Gelukkig zijn er twee type vloeren die de perfecte vervanger kunnen zijn van een houten vloer. Hiermee doelen we op een visgraat laminaat en een PVC vloer. Deze vloeren brengen namelijk verschillende voordelen met zich mee. In dit artikel vertellen we je alles over deze vloeren!

Kiezen voor een PVC vloer

Als je een nieuwe vloer gaat leggen, kan het leggen van tegel PVC een zeer goede optie zijn. PVC is namelijk een zeer fijn materiaal om een vloer van te leggen. Het PVC wordt geleverd in stroken of in tegels. Vervolgens plak je ze eenvoudig op de vloer om deze te leggen. Je kunt dit dus erg gemakkelijk zelf doen. Ook kun je kijken of je klik PVC kunt bemachtigen. Deze stroken of tegels klik je dan gemakkelijk in elkaar om de vloer te leggen. Zo weet je zeker dat je de vloer gemakkelijk zelf kunt leggen.

Waarom een laminaat vloer leggen?

Een laminaat vloer is opgebouwd uit verschillende lagen. Deze lagen vormen een stevige plank laminaat. Hierdoor lijkt het laminaat erg veel op hout, maar is het toch een tikkeltje anders. Dit geeft je wel de voordelen van een houten vloer, zoals bijvoorbeeld het uiterlijk en de levensduur, maar niet de nadelen. Een laminaatvloer kun je vervolgens ook erg leuk in een visgraat leggen. Hiervoor leg je de planken schuin tegen elkaar aan, waardoor er een zeer mooi effect komt te liggen. Wil jij een visgraat laminaat vloer leggen? Dan kun je dit erg goed zelf doen! Het leggen van laminaat is namelijk helemaal niet moeilijk. Door het handige kliksysteem leg je hem binnen no-time zelf. 

Ga jij een nieuwe laminaat of PVC vloer leggen? Kijk dan altijd eerst op Floer.nl. Dit is de vloerspecialist op het gebied van laminaat en PVC!

Voordelen van een PVC vloer

Zoals eerder vermeld, heeft een PVC vloer erg veel voordelen. Allereerst is hij natuurlijk gemakkelijk zelf te leggen. Hierdoor hoef je geen vloerspecialist in te schakelen. Daarnaast zijn er enorm veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Wil je bijvoorbeeld een vloer met een houtlook? Dan is PVC hier perfect voor. Daarnaast is tegel PVC ook erg goed voor vloerverwarming. Doordat het materiaal relatief dun is, heeft de vloerverwarming een zeer hoog rendement. Hierdoor blijft je huis op een goede manier verwarmd, zonder dat je te veel energie verspilt. Tot slot heeft een PVC vloer een zeer lange levensduur. De vloer is namelijk erg sterk, waardoor hij niet snel beschadigd. Ook het onderhoud van de vloer is erg gemakkelijk met enkel dweilen en stofzuigen.

Voordelen van een laminaat vloer

Naast een PVC vloer, is een laminaat vloer ook erg populair in Nederland op dit moment. Laminaat lijkt enorm veel op een houten vloer, maar heeft niet de nadelen van een houten vloer. Laminaat kan namelijk wel erg goed tegen vocht, waardoor je hem gemakkelijk kunt dweilen om schoon te maken. Daarnaast is het laminaat in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Je kunt dus ook erg leuk een visgraat laminaat vloer leggen. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren voor de vloer, zoals bijvoorbeeld een houtlook of juist wit.