Hoe isoleer je makkelijk je huis?

huis isoleren - zelf isoleren

Hoe isoleer je makkelijk je huis?

De hoge stroomkosten zorgen er vandaag de dag voor dat mensen misschien wel meer dan ooit op zoek gaan naar mogelijkheden om het warmteverlies in hun woning zoveel mogelijk binnen de perken te houden. Dit kan op verschillende manieren. Het spreekt echter voor zich dat vooral het plaatsen van een goede isolatie op dit vlak een zeer belangrijke rol speelt. 

Voor heel wat mensen geldt echter in de praktijk dat ze stevig opzien tegen dit karwei. Toch hoeft dit helemaal niet zo complex te zijn als je mogelijks zou vermoeden. Wil jij ook graag meer ontdekken over het eenvoudig isoleren van je woning? Dan is het zeker interessant om de onderstaande informatie door te nemen.

Eenvoudig zelf isoleren, hoe begin je ermee? 

Het laten plaatsen van isolatie in bijvoorbeeld het dak van je woning is in de praktijk ongelofelijk belangrijk. Dat spreekt voor zich. Het is namelijk via het hoogste punt van je huis dat er heel wat warme lucht een weg vindt naar buiten. Dit gezegd hebbende spreekt het voor zich dat het isoleren van een dak meteen een vrij stevig prijskaartje met zich meebrengt. Niet iedereen ziet het dan ook zomaar zitten om hiermee te beginnen. Gelukkig zijn er ook nog andere mogelijkheden om alvast een bepaalde besparing te kunnen realiseren op de energiefactuur. Denk hierbij aan:

  1. Het dichten van naden en kieren in je woning;
  2. Het isoleren van CV-leidingen in niet verwarmde ruimtes; 
  3. Folie plakken achter de radiatoren;

De bovenstaande taken zijn zeer eenvoudig uit te voeren. Dit niet in het minst voor doe-het-zelvers. Bovendien zal je kunnen vaststellen dat hier allerminst grote kosten aan verbonden zijn. Heb je deze zaken reeds gedaan en wil je graag nog een stapje verder gaan? Ook dat is uiteraard mogelijk. 

Je woning makkelijk isoleren hoeft geen probleem te zijn 

In tegenstelling tot wat veel mensen vaak vermoeden is het zeker niet zo dat isolatie plaatsen in een woning altijd veel tijd hoeft te kosten. Wel is het zo dat er verschillende onderdelen van je huis geïsoleerd kunnen worden. Het gaat hierbij dan concreet om bijvoorbeeld:

  • Het dak; 
  • De vloer; 
  • De spouwmuur; 

Naast bovenstaande is het ook altijd een goed idee om rekening te houden met de beglazing in je woning. Voor heel wat mensen geldt dat ze nog altijd gebruikmaken van enkele of gewone dubbele beglazing in hun woning. Dat is op zich geen probleem, ware het niet dat er ook via deze weg heel wat warmte uit het huis kan ontsnappen. De keuze voor hoogrendementsglas is dan ook veel interessanter. Op deze manier kan je pas echt rekenen op een prima isolatie in huis. 

[irp posts=”7006″]

Isoleren zelf doen of uitbesteden?

Isoleren is op zich eigenlijk helemaal geen moeilijk karwei. Wanneer je bijvoorbeeld een instructievideo gaat bekijken is de kans dan ook zeer groot dat je perfect zelf bepaalde onderdelen van je huis zal kunnen isoleren. Dit gezegd hebbende is het natuurlijk ook mogelijk om hiervoor een beroep te doen op een ervaren aannemer. Ook hij (of zij) kan uiteraard op een efficiënte manier de gewenste isolatie voorzien. Zo heb je hier helemaal geen omkijken naar terwijl je toch bent verzekerd van een echt goed geïsoleerde woning.