Wat is de beste manier om een kantoor schoon te maken?

Een schoon kantoor is belangrijk. Niet alleen om te voorkomen dat mensen ziek worden, maar ook om een prettige werkomgeving te garanderen. Sinds de corona pandemie is er bij veel bedrijven meer aandacht voor hygiëne. Dit vertaalt zich uiteraard ook in de manier waarop kantoren worden schoongemaakt. Werd er vroeger vooral gestofzuigd, vandaag de dag worden ook andere methodes toegepast. Dat heeft ook te maken met de vloeren. Tientallen jaren geleden lag vrijwel overal tapijt, nu wordt er vaker gekozen voor pvc, laminaat of een gietvloer. Ook dit draagt uiteraard bij aan betere hygiëne.

Professioneel reinigen

Veel bedrijven maken gebruik van een schoonmaakbedrijf om het kantoor te laten schoonmaken. Maar de schoonmaker die bij jou aan de slag gaat moet natuurlijk wel kunnen beschikken over goede materialen en schoonmaakmiddelen. Bij dat laatste moet je dan ook weer rekening houden met het milieu. Het is belangrijk om te kiezen voor ‘groene’ producten. Als je gebruik maakt van stoomreiniging van The Clean Experience dan kun je de vloeren van je kantoren met stoom laten reinigen. Hier wordt geen schoonmaakmiddel aan toegevoegd. De hete stoom verwijdert vlekken en, belangrijker nog, doodt bacteriën. Je houdt een brandschone vloer over na een behandeling met de stoomreiniger. Er zijn ook stoomzuigers, die kunnen ook los vuil verwijderen zodat je een ruimte in één handeling schoon kunt maken.

Tijd is kostbaar

Schoonmaakpersoneel staat vaak onder grote tijdsdruk. De opdrachtgever betaalt maar voor een vast aantal uren per dag of per week en daarbinnen moet alles worden gedaan. Dat zorgt ervoor dat een efficiënt schoonmaak plan heel belangrijk is. Er is een aantal vaste taken dat dagelijks moet worden gedaan, zoals het schoonmaken van toiletten en misschien een eigen keuken of de koffiecorner. Daarnaast moet er ruimte zijn voor andere zaken zoals bijvoorbeeld het met een stoomreiniger reinigen van de vloeren. Dit hoeft natuurlijk niet dagelijks, maar eens per week of per twee weken is vaak wel wenselijk. Dit is afhankelijk van hoeveel mensen er in een kantoorruimte werken en of er ook bezoekers komen. Hoe meer mensen er over de vloer komen, des te belangrijker is het om de ruimte goed schoon te houden.

Kies voor de juiste apparatuur

Professionele stoomreiniger

Als je schoonmaakpersoneel in dienst hebt dan is het belangrijk dat zij hun werk goed kunnen doen. Met een professionele stoomreiniger kan een ruimte efficiënt worden schoongemaakt en kan de hygiëne optimaal worden gewaarborgd. Dit is niet alleen belangrijk voor de mensen die er werken. Je wilt gasten, klanten of andere bezoekers niet ontvangen in een gebouw dat niet schoon is. En je wilt al helemaal geen berisping krijgen van de inspectie als bij een onaangekondigde controle onregelmatigheden worden geconstateerd. De uitstraling van je bedrijf is ook belangrijk, als je op alle punten goed scoort dan geeft je dat als ondernemer gelijk meer zelfvertrouwen.