Hoe kies ik het juiste vloerkleed voor mijn woonkamer?

Hoe kies ik het juiste vloerkleed voor mijn woonkamer?

Een vloerkleed in je woonkamer brengt meteen sfeer in je woning en kan bij juist gebruik verschillende hoeken in bijvoorbeeld je woonkamer met elkaar integreren. Het aanbod aan vloerkleden is gigantisch, waardoor het kiezen van een passend kleed bij je interieur niet eenvoudig is. Lees daarom de volgende tips voor het maken van de juiste keuze van een woonkamer vloerkleed.

Hoe groot moet een woonkamer vloerkleed zijn?

Veel mensen vinden het moeilijk om de juiste maat te kiezen van een vloerkleed. Standaardmaten die vaak verkocht worden, is het vloerkleed 160×230, de maat 200×300 of een vloerkleed met de afmeting 250×350.

Om erachter te komen welke maat vloerkleed het beste bij je interieur past, leg je bijvoorbeeld kranten neer in de maat die je wilt dat het vloerkleed wordt. Zo krijg je een goede indruk van de werkelijke grootte van het tapijt. Als je niet tevreden bent over een standaardmaat, is een op maat gemaakt karpet ook een optie.

Welke materialen kan ik het beste kiezen?

Vloerkleden van katoen, kokos en wol bestaan allemaal uit natuurlijke materialen. Er zijn ook synthetische tapijten van kunststof, polyester of zelfs van rubber. De functie en de stijl zijn bepalend voor het materiaal dat je kiest.

Wollen vloerkleed

Een wollen vloerkleed blijft toch wel de populairste keuze. Dit materiaal is gemakkelijk te onderhouden, omdat wol geen vuil aantrekt. Daardoor blijft het tapijt en de kleurconditie lang mooi. Een nadeel is dat een kleed van wol in het begin aardig kan pluizen.

Wollen vloerkleed

Katoenen vloerkleed

Is wol niet jouw smaak of ben je er allergisch voor? Kies dan bijvoorbeeld voor een katoenen vloerkleed als alternatief. Een katoenen tapijt is kindvriendelijk en is een veelgebruikte optie voor de kinderkamer. Dit materiaal is eenvoudig te wassen en niet duur.

Katoenen vloerkleed

Kokos vloerkleed

Kokostapijt is sterk, slijtvast en wat ruwer in vergelijking met andere natuurlijke tapijten. Het is te koop in 2 kleuren, gebleekt of ongebleekt. Kokostapijt is 100% natuurlijk, waardoor het een verantwoord, ecologisch en duurzaam tapijt is. Kokos kan overal gebruikt worden, van de woonkamer tot je slaapkamer, zelfs je trap kan bedekt worden met kokostapijt.

Kokos vloerkleed

Hoe bepaal ik de kleur van een vloerkleed?

Heb je liever een lichtgekleurd tapijt of een donker tapijt? Als je kleine kinderen in huis hebt die regelmatig limonade drinken of als er huisdieren rondlopen, is het natuurlijk niet zo verstandig om een smetteloos wit tapijt neer te leggen. Kies liever voor een iets donkerder tapijt waar je minder vuil op ziet, zoals zwart of antraciet. Een veelkleurig tapijt laat ook minder vlekken zien. Als je alleen woont en altijd op sokken loopt, is een parelwit tapijt wel een prima optie.

Kleurtips voor een vloerkleed bij een zwarte bank

Zoek je een vloerkleed voor een industriële of stoere woonstijl? Dan kun je met een rood vloerkleed een verrassend contrast creëren met een zwarte bank. Rode kleden met vintage design passen bijzonder goed bij een zwarte bank. Is de interieurstijl van je woonkamer eenvoudig en ben je op zoek naar een kleed dat tijdloos meegaat? Dan is een zwart-wit tapijt in combinatie met een zwarte bank een geweldige keuze! De kleuren vullen elkaar perfect aan en brengen een rustgevende sfeer.

Kleurtips voor een vloerkleed bij een beige bank

Ook met de kleur beige haal je een rustgevende sfeer in huis. Als je een Scandinavisch interieur hebt en dit wilt overbrengen op het tapijt, dan combineert een beige tapijt heel goed. De rust en de eenvoud van een lichtgekleurd tapijt maakt je interieur helemaal compleet. Eigenlijk is elke natuurlijke kleur in het aardepalet geschikt. Wil je een speels accent toevoegen, maar het toch rustig houden? Een geruit parket heeft een neutrale basistint, maar door het ruitpatroon straalt er ook levendigheid vanaf.

Katoenen vloerkleed

Over Tapeso

Op Tapeso.nl kun je terecht voor al jouw zachte accessoires. Vloerkleden, deurmatten, keukenlopers bestel je gemakkelijk via onze shop. Wij streven ernaar om jou altijd de beste prijs te geven! Zo kopen wij bijvoorbeeld groot in en houden we onze concullega’s nauwlettend in de gaten.