Is Bitcoin een verstandige investering?

investeren in bitcoin verstandig - bitcoin

Is Bitcoin (₿) een verstandige investering?

Bitcoin is al jaren populair. Uiteraard door de hoge waarde die deze cryptomunt nu heeft bereikt. Wie 10 jaar geleden in bitcoin investeerde kan zichzelf nu miljonair noemen. Maar hoe zit het op dit moment eigenlijk? Hoe succesvol kun je eigenlijk worden met bitcoin en wat zijn de voor- en nadelen van deze uitblinker op de cryptomarkt? Dit alles lees je hier.

Is het verstandig om te investeren in Bitcoins?

Steeds meer mensen gaan weer beleggen in Crypto. Door de langdurige lockdowns is er weer een opleving geweest in de handelsmarkt van de digitale munt. Over het algemeen is beleggen altijd een beetje gokken. Het is dus alleen verstandig om in bitcoins te investeren als je echt geld over hebt dat je nergens anders voor hoeft te gebruiken. Sparen levert nu eigenlijk helemaal niets meer op vanwege de lage spaarrente. Cryptocurrency als bitcoin kan dus nog steeds aantrekkelijk zijn als de koersen het toelaten en stabiel blijven. Het is en blijft een kwestie van beleggen op lange termijn als je er wat geld mee wilt verdienen. Je zult niet in een dag rijk zijn. Dat is ook iets wat beginnende beleggers moeten onthouden. Wel is de waarde van bitcoin erg hoog. Dit betekent ook dat de koersen enorm kunnen wisselen.

Hoe groot is het risico op verlies?

Een keerzijde zoals bij elke vorm van beleggen is het risico op verlies. De waarde kan net zo hard dalen als stijgen en daarom is het risico op verlies bij bitcoin even groot als de kans op winst. Veel mensen kunnen een aardig centje verdienen aan bitcoins. Maar niet elke belegger heeft succes helaas. Je kunt flink investeren in een hele bitcoin die op dit moment wel veel geld waard is. Het is een aardige investering. Wees daarom altijd op je hoede. Daarom is het verstandig om slim te handelen zonder impulsieve emoties.

[irp posts=”7620″]

Hoe maak je winst met crypto?

Het is belangrijk om de trends te volgen. Dit kun je doen door zelf op onderzoek uit te gaan. Ga bijvoorbeeld analisten volgen op platformen als Twitter. Deze professionals analyseren de koersen van de munt en voorspellen de stijgingen en dalingen. Dit voorkomt dat je gaat gokken. 2022 is een jaar waarin bitcoin nog steeds erg sterk staat. Dus ook dit jaar is er een goede kans op een succesvol rendement. Ga bovendien voor een wallet die veilig is en een betrouwbare broker. Verhandelen van cryptocurrencies met Plus500 is een goede optie. Deze broker is betrouwbaar en heeft veel gebruikers die in verschillende soorten crypto beleggen. Je kunt investeren in bitcoin op platformen als brokers, door te ruilen of door te maken (minen). Bitcoins zijn betrouwbaar als je voor een goede exchange kiest waarbij je garantie hebt op uitkering bij faillissement en waar geen onbevoegden bij kunnen komen.

Voordelen van bitcoin

 • Bitcoin heeft een belangrijke positie ingenomen op de markt.
 • De waarde kan enorm stijgen. Als je in 2010 bitcoin had gekocht was je nu trotse eigenaar van 600 miljoen euro.
 • Bitcoin is onafhankelijk. Toezichthouders zoals banken zijn niet aan de orde.
 • Bitcoin kan in de toekomst een opmars krijgen als betaalmiddel (blockchain) en stijgt dan extra in waarde.
 • Bitcoin is ongevoelig voor inflatie zoals gewone betaalmiddelen wel zijn.
 • Geen verwerkingskosten omdat de munt zelfstandig is zonder tussenkomst van een bank.
 • Volledig behoud van privacy omdat transacties en overboekingen geheel anoniem zijn.

Nadelen van bitcoin

 • Bitcoin kan minder transacties per seconde verwerken dan andere betaalmiddelen.
 • Betalen met bitcoin blijft lastig. Dit komt door de buitengewone koersschommelingen.
 • Wanneer je de toegang tot je wallet bent verloren ben je alles kwijt. Niemand kan de toegangscode geven, ook al staat alles ergens opgeslagen.
 • Sterke koersschommelingen door de hoge waarde. Maar de waarde kan ook ineens erg snel zakken.
 • Bij het minen van bitcoin verbruik je veel energie.
 • Cyberaanvallen zijn niet uitgesloten.
 • Je kunt op dit moment nog maar zelden aankopen doen met bitcoin.

[irp posts=”7497″]