Hoe verdien je geld met Bitcoins?

geld verdienen bitcoin - geld verdienen met bitcoin

Hoe verdien je geld met Bitcoins?

Bitcoins: steeds meer mensen bezitten al deze digitale valuta, en nog meer mensen willen instappen. Ben je bang dat je de boot al hebt gemist of twijfel je juist nog, maar wil je stiekem wel graag geld verdienen met Bitcoin? We nemen je mee in deze crypto spoedcursus.

Wat zijn Bitcoins?

Voor degenen die nog helemaal nieuw zijn in de cryptowereld: een Bitcoin, ook wel afgekort tot BTC, is een cryptomunt. De Bitcoin werkt zonder tussenkomst van een centrale bank of een andere centrale beheerder.

Wat is crypto?

Crypto kan je zien als een digitale munteenheid, een alternatief voor de reguliere, fysieke geldsoorten die we al kennen. De Bitcoin is de bekendste cryptomunt. Goed om te weten: we kunnen de Bitcoin geld noemen, maar in juridische zin is het in Nederland een digitaal ruilmiddel.

Cryptovaluta zijn digitale ruilmiddelen waar geen (officiële) centrale tegenpartij zoals een bank aan te pas komt. De meeste transacties in cryptovaluta vinden plaats via zogenoemde broker. Daar kunt u tegen betaling van regulier geld cryptovaluta aankopen of omwisselen tegen andere cryptovaluta. Ook via mining kunt u cryptovaluta verwerven.

Belastingdienst

Welke cryptomunten zijn er allemaal?

Er is inmiddels een aardige variatie aan cryptomunten. De Bitcoin is niet alleen de bekendste, maar ook die waar het meeste geld in omgaat, inmiddels zo’n 900 miljard euro. Ether is daarna de grootste crypto-eenheid, met ongeveer de helft van dat bedrag als totale waarde. Daarnaast kennen we o.a. Cardano, XRP, de Dodgecoin en de USD Coin als ook behoorlijk grote cryptovaluta.

Hoe kun je geld verdienen met crypto?

Geld verdienen met crypto werkt enerzijds heel eenvoudig, want niet anders dan bijvoorbeeld met aandelen. Je koopt cryptomunten als de koers laag is, en verkoopt ze weer als de koers hoog is. Natuurlijk bepaal jezelf op welk moment je je gerealiseerde koerswinst hoog genoeg vindt. Maar er is één eigenschap van cryptomunten die het handelen lastig maakt: de volatiliteit van deze cryptomunt. De koers schiet namelijk behoorlijk snel op en neer. In slechts een paar minuten tijd kan de waarde van een cryptomunt enorm stijgen of dalen, waar normale aandelen uren over doen. Geld verdienen met crypto’s is daardoor niet makkelijk omdat je nooit weet of je een juist moment te pakken hebt. Maar ook omgekeerd: laag instappen en hoog weer verkopen in een uur tijd, dat is snel geld verdienen. Maar het blijft een beetje gokken. Dat maakt het als verdienmodel niet heel erg aantrekkelijk.

Defensief beleggen met crypto’s

Je kan natuurlijk ook wat geduldiger zijn. Met crypto’s kopen en vasthouden wacht je rustig af tot de koers voor jou echt interessant wordt. Een koersdaling neem je daarbij voor lief.

Investeer ook in altcoins

Wil je nog wat meer in de crypto? Altcoins zijn een goed alternatief voor Bitcoins. Altcoins zijn ook letterlijk alle andere cryptovaluta dan Bitcoins. Ze zijn afgeleid van Bitcoins, maar zullen volgens analisten steeds meer een eigen leven gaan lijden.

De top 20 van altcoins ziet er zo uit (december 2021)

 1. Ethereum (ETH)
 2. XRP (XRP)
 3. Stellar (XLM)
 4. Cardano (ADA)
 5. Dogecoin (DOGE)
 6. Polkadot (DOT)
 7. Neo (NEO)
 8. Celsius (CEL)
 9. Nano (NANO)
 10. Chainlink (LINK)
 1. Monero (XMR)
 2. Tether (USDT)
 3. Litecoin (LTC)
 4. Binance Coin (BNB)
 5. NEM (XEM)
 6. TRON (TRX)
 7. Dash (DASH)
 8. Zcash (ZEC)
 9. Bitcoin Gold (BTG)
 10. Bitcoin Cash (BCH)

Wat is een broker?

Zoals je voor je andere beleggingen een broker kunt inschakelen, een soort tussenpersoon, kan dat uiteraard ook voor crypto’s. Je kan ervoor kiezen je geld helemaal te laten beleggen door een expert, of alleen gebruik te maken van de faciliteiten van een beleggingsplatform. In dat laatste geval beslis je dus helemaal zelf wanneer jij crypto’s koopt en verkoopt, of juist kiest voor andere cryptovaluta. Voel je je nog wat onzeker, volg dan een uitgebreidere crypto cursus. Dan kom je goed beslagen op het crypto-ijs.

Meer weten over cryto’s?

[infonu keyword=”bitcoins” output=2]