Hoe kan ik mijn Auto verkopen? 4 Tips!

auto verkopen tips - auto verkopen

Hoe kan ik mijn Auto verkopen? 4 Tips!

Wil jij een nieuwe auto kopen? Maar wil je eerst jouw huidige auto verkopen? Blijf dan vooral verder lezen. In dit artikel bespreken we hoe jij jouw auto kunt verkopen. APK gekeurd? Sloop of schade auto? Het maakt niet uit! Dit artikel helpt jou op weg met het verkopen van jouw auto.

4 Tips om auto te verkopen

Je kunt verschillende redenen hebben om jouw auto te verkopen, omdat je bijvoorbeeld meer thuiswerkt of omdat je gewoon toe bent aan een andere auto. Hier zijn een aantal tips die jij kunt gebruiken voor het verkopen van jouw auto.

1. Manier van verkopen

Denk goed na over jouw manier van verkopen. Je kunt bijvoorbeeld een briefje op het autoraam plakken met “te koop”, maar je kunt ook een advertentie op een online marktplaats plaatsen. Wil je direct een vervangende auto? Dan is het verstandig om contact op te nemen met dealers en garages, echter levert dit in de meeste gevallen weinig op. Je auto zelf verkopen via bijvoorbeeld een online marktplaats, levert vaak meer geld op. Echter moet je dan wel iets meer geduld hebben. Je moet er ook rekening mee houden dat niet iedere geïnteresseerde de auto direct wilt kopen. Wanneer je haast hebt, kun je er ook voor kiezen om de auto op een online veiling site te plaatsen.

2. Eerlijkheid duurt het langst

Heb je besloten om jouw auto online te verkopen? Zorg dan dat de auto er van binnen en buiten netjes uitziet. Ga bijvoorbeeld eerst even naar de wasstraat. Maak duidelijke foto’s, gebruik voor de foto’s een rustige achtergrond. Op die manier springt de auto er beter uit. Wees ook eerlijk, maak bijvoorbeeld foto’s van eventuele schade, en maak als bewijs een foto van de kilometerstand. Schrijf een duidelijk en overzichtelijke tekst. Is de auto APK gekeurd? Heeft hij regelmatig een onderhoudsbeurt gehad? Laat het weten!

3. Zorg voor de juiste papieren

Ben je het onderhoudsboekje kwijt? Neem dan contact op met de garage waar je de onderhoudsbeurten hebt laten doen. Zij houden altijd bij welke reparaties er zijn uitgevoerd, en kunnen dit voor jou uitprinten. Zo sta je sterker tijdens het verkoopgesprek. Verloopt de APK bijna? Misschien is het dan verstandig om de auto te laten keuren. Indien de kosten van de APK keuring meevallen, kun je de auto voor een hoger bedrag verkopen.

4. Doe vooraf onderzoek

Doe onderzoek naar de vraagprijs. Zoek online naar vergelijkbare auto’s, kijk bijvoorbeeld naar het bouwjaar en de kilometerstand. Maar ook naar het type motor, de brandstof, en de APK status. Een diesel auto is bijvoorbeeld duurder in de wegenbelasting, mensen zullen daar dus ook minder voor willen betalen.

Auto verkopen aan een auto inkoper

Een andere snelle manier om van jouw auto af te komen, is om contact op te nemen met een auto inkoper. Sloopauto verkopen? Schadeauto verkopen? Zelfs deze kopen de meeste auto inkopers op! Je kunt naar een lokale autosloperij zoeken, die jouw sloop of schadeauto wilt kopen. Maar ook online zijn er genoeg inkopers te vinden voor jouw auto. Een voorbeeld van zo’n online sloperij is autosloperij.nl. Je hoeft alleen maar het kenteken en jouw contactgegevens achter te laten, en ze nemen zelf contact met jou op.