Met deze tips leer je jouw interieur op te knappen

interieur opknappen - interieur

Met deze tips leer je jouw interieur op te knappen

Wanneer je een nieuwe woning hebt gekocht of jouw eigen interieur wilt omgooien kun je weer lekker fris beginnen. Het eigen interieur om handen nemen is voor velen een leuke taak. Die kunnen niet wachten om alles tot in de puntjes uit te denken en uit te voeren. De ander weet eigenlijk niet waar ze moeten beginnen bij het (re)stylen van het interieur. Hieronder delen we verschillende tips voor het opknappen van je interieur.

Inspiratie 

Het begint allemaal bij het verzamelen van inspiratie. Deze inspiratie kun je overal vinden. Neem een kijkje in een woonwinkel, kijk naar hoe de mensen om je heen hun huis ingericht hebben en blader door wat woonmagazines. Het kan handig zijn om een fysiek of online moodboard te maken.

Stijl 

Als je eenmaal een moodboard hebt gemaakt kun je hier vaak wel een bepaalde stijl uit halen. Zijn de foto’s in jouw moodboard meer minimalistisch, industrieel of juist heel erg bohemian? Wellicht is het een mix van meerdere stijlen door elkaar en kun je er zelf niet echt een naam aan plakken. Dat maakt niet uit. Als het maar duidelijk is voor jezelf. 

Kleurenpalet 

Ook komt er uit het moodboard vanzelf wel een bepaald kleurenpalet tevoorschijn. Zie je juist veel rustige en lichte muren of muren met drukke printjes? Dat soort vragen kun je jezelf stellen. Wat wil je als hoofdkleur en wat zijn juist de accentkleurtjes? En waar zou je die in willen laten terugkomen? 

Opruimen en klussen

Voordat je jouw hele interieur gaat omgooien is het belangrijk om te weten waar je momenteel mee werkt. Gooi overbodige spullen, die ook nog eens niet meer bij jouw stijl passen, weg. In het opgeruimde huis vind je ook nog eens de leegte en rust, die je nodig hebt om je interieur helemaal om te gooien. Om tijdens het klussen schade aan jouw spullen te voorkomen is het handig om jouw spullen goed te beschermen. Dit kun je doen door bepaalde meubels af te dekken met een doek, spullen in dozen stoppen en om schade aan jouw deur te beperken kun je een deurstopper kopen

Meubels en decoraties

En dan is het tijd om een frisse wind door jouw huidige interieur te laten gaan. Bepaalde meubels zijn wellicht al aan vervanging toe, maar anders is het ook mogelijk om jouw oude meubels een upgrade te geven en nieuwe decoraties aan te schaffen. 

Details 

Let bij het inrichten van jouw interieur op de kleine details. Die maken het interieur helemaal eigen. Dit kun je doen door heel simpele dingen al zorgvuldig uit te kiezen, denk aan een mooie houten snijplank of een deurstopper voor binnen. De details maken nou eenmaal het verschil.