Vergoedt een zorgverzekering laserbehandelingen?

laserbehandeling vergoeding - laserbehandelingen

Vergoedt een zorgverzekering laserbehandelingen?

Heb je een zorgverzekering en ben je van plan om een laserbehandeling te ondergaan? Dan is de grote vraag natuurlijk of jouw zorgverzekering de betreffende laserbehandeling wel vergoedt. Dit kan belangrijk zijn voor particulieren als ze een zorgverzekering vergelijken, bijvoorbeeld via poliswijzer.nl. Want waarom zou je onnodig geld betalen dan nodig is voor een behandeling, als je deze ook vergoed kunt krijgen? Dit artikel biedt een antwoord op deze kwestie. Natuurlijk zijn er tal van soorten laser behandelingen. We pakken de belangrijkste soorten laser behandelingen bij de kop en beantwoorden dan de vraag of die al dan niet vergoed worden.

Laserbehandelingen voor het verbeteren van je huid

Jouw verzekering vergelijken als je kiest voor een huidbehandeling via lasertherapie, is zeker zinvol. Niet elk type verzekering biedt hiervoor namelijk een 100 procent vergoeding aan. Je zorgverzekering vergelijken op dit punt is dan ook een slim idee. Hoe zit dit precies met laser behandelingen die bedoeld zijn om je huid te verbeteren? Krijg je hiervoor vanuit de basisverzekering een vergoeding? Het antwoord op deze vraag is: nee. Laser behandelingen voor een betere huid worden vrijwel altijd alleen vanuit een aanvullende verzekering vergoed en niet vanuit de basisverzekering. Je moet hiervoor dus een aanvullende verzekering afgesloten hebben.

Laserbehandelingen tegen roken

Maar hoe zit het met laser behandelingen tegen roken? Helaas worden ook deze niet vanuit de basisverzekering vergoed. Dit komt omdat behandelingen met laser geen bewezen technieken zijn om het roken af te zweren. Heb je echter een aanvullende verzekering afgesloten voor alternatieve geneeswijzen, dan kan het goed zijn dat laseren om te stoppen met roken wel wordt vergoed door je verzekeraar. Controleer dit goed, want het kan je veel geld schelen. En waarom zou je onnodig betalen voor deze behandeling, als dat niet noodzakelijk is? Ga daarom nu naar de homepage van een vergelijkingssite, om te kijken welke verzekering voor jou het voordeligste is als je een therapie wilt volgen om te stoppen met roken.

Laserbehandelingen om te ontharen

Er zijn ook behandelingen met laser mogelijk als je bijvoorbeeld je benen of rug wilt ontharen. Deze methodiek wordt ook wel laserepilatie genoemd. Wederom geldt dat de basisverzekering dit soort behandelingen niet vergoedt. Je zult dus een aanvullende verzekering afgesloten moeten hebben met deze behandeling in het pakket. Let bij het afsluiten van een aanvullende verzekering op de voorwaarden die door de verzekeraar gesteld worden, dan kun je jouw laserepilatie wellicht toch (deels) vergoed krijgen.

Laserbehandelingen om tattoos te verwijderen

Heb je ooit tattoos geplaatst, maar daar nu spijt van? Dan zijn er behandelingen met laser mogelijk om de tattoos weg te laten halen. Er zijn bij sommige verzekeraars aanvullende verzekeringen verkrijgbaar om je tattoos met laser te laten weghalen, maar dit geldt voor slechts enkele verzekeraars. Sowieso kun je geen aanspraak maken op een basisverzekering voor dit soort behandelingen. Check nu de website van een passende zorgverzekeraar om te kijken wat er qua vergoedingen al dan niet mogelijk is!

Waarom zorgverzekering vergelijken?

Er bestaan grote prijsverschillen tussen zorgverzekeringen. Daarom is het belangrijk om ieder jaar je zorgverzekering te vergelijken. Er zijn nog meer redenen om je zorgverzekering jaarlijks te checken.

premie & dekking verandert
zorgsituatie verandert elk jaar
Collectiviteitskorting
vergelijken is gratis