Logistiek: wat houdt het in?

transport en logistiek - logistiek

Logistiek: wat houdt het in?

Binnen het bedrijfsleven is het begrip ‘logistiek’ een vaste waarde. Zeker grote bedrijven kunnen niet meer zonder een aparte dienst die op dit vlak een hele waslijst onder haar vleugels neemt. De term hoeft zich nochtans niet te beperken tot de business sector. Zo valt het transport van bijvoorbeeld pakketjes ook onder logistiek en heb je er als consument vast al mee te maken gehad. Hier bespreken we welke diensten jij als consument of ondernemer kan nodig hebben en wat hierbij de aandachtspunten zijn. Zo kan jij zorgeloos genieten van de voordelen die de logistieke sector te bieden heeft.

Transport

Vervoer is er in meerdere vormen. Zo kan het zijn dat je eenmalig een pakket wilt versturen, of meerdere stukken tegelijk naar verschillende adressen wilt verzenden. Dit heet dan distributie. Voor beide vormen is het verstandig een ervaren en betrouwbaar logistiek bedrijf in te schakelen, zeker wanneer de goederen een bijzondere tak toebehoren en het bedrijf hiervoor logischerwijze bepaalde certificaten nodig heeft. ADR transport is daar een heel goed voorbeeld van. Dit omvat het vervoer van gevaarlijke stoffen en valt onder specifieke richtlijnen en voorschriften, bepaald voor heel Europa.

Voor medisch vervoer is het ook belangrijk dat het met zorg en verantwoording gebeurt. Zo zijn er soms strikte voorwaarden waaronder bepaalde medische goederen vervoerd moeten worden, zoals de temperatuur. Kijk op de website van DSA Logistiek als je op zoek bent naar een geschikte oplossing voor jouw vervoersklus.

Opslag

Een andere kant binnen het transport is het opslaan van goederen, ook wel bekend onder de term ‘warehousing’. Misschien ben je wel op zoek naar een goede oplossing om voor een bepaalde tijd waar te stockeren. Ook dan kan je terecht bij een goed transportbedrijf. Handig is ook om te weten waar en tot hoe ver koeriersdiensten kunnen leveren. Sommigen beperken zich namelijk tot een provincie of landsdeel.

Een koeriersdienst kan dus veel voor je betekenen in het ontnemen van je zorgen.

In-store assistentie

Iets waar je wellicht niet meteen aan denkt binnen de logistieke sector is het opzetten en/of afbreken van in-store vitrines of displaymodellen. Voor zowel het opzetten als vervangen hiervan kan je terecht bij het bedrijf DSA logistiek. Ook wanneer de stukken dienen schoongemaakt te worden bij aflevering, kan je daar om verzoeken. Klik op de volgende link voor meer info: dsa-logistiek.nl