Wat te doen met een groep in Amsterdam? 7 tips

pexels pixabay 208733 -

Amsterdam is bij uitstek de stad waar altijd iets te beleven valt. Dit maakt de stad ook zo’n goede keuze om met een groep heen te gaan, of je nu gaat met vrienden, familie of collega’s. Maar met het overweldigende aantal opties weet je misschien niet meer wat je nu moet gaan doen met z’n allen. Daarom geven we je hieronder enkele tips voor leuke activiteiten, zodat jij je nooit meer hoeft af te vragen: wat te doen in Amsterdam?

1. VR-games

Amsterdam blijft natuurlijk Nederland, en daar wil het nog wel eens slecht weer zijn. Gelukkig zijn er ook tal van activiteiten die jullie kunnen doen als het weer even tegen zit, zoals VR-games. Hierbij krijgen jullie een VR-bril op om zo in een andere werkelijkheid te stappen. Zo lossen jullie bijvoorbeeld een moord op, proberen jullie uit een kamer te ontsnappen of overvallen jullie een bank.

2. Stadstour

Wanneer jullie niet zo vaak in Amsterdam komen, is het natuurlijk leuk om de stad goed te verkennen. Dit doen jullie met een digitale speurtocht. Deze download je op je telefoon of je boekt een georganiseerde tour waarbij je een tablet meekrijgt. Er zijn verschillende opties, zoals een wandeltour, fietstour of zelfs een tour op de step. Dit is ideaal om op een leuke manier Amsterdam te verkennen (en direct te zien waar alle leuke terrasjes zitten).

3. Cocktail workshop

Altijd al willen weten hoe je cocktails maakt? Dan is een cocktail workshop de perfecte activiteit. Dit doe je bijvoorbeeld bij Spirited Union. Jullie krijgen hier eerst een rondleiding door de distilleerderij om vervolgens rum te proeven en dan te leren hoe jullie cocktails maken. Liever iets anders? Jullie kunnen hier ook leren om een eigen fles te distilleren. Meer van het drinken? Breng dan een bezoekje om de cocktails eens te proeven.

4. Amsterdam Light Festival

Elk jaar in de winter wordt Amsterdam omgetoverd tot een stad vol licht. Dit is de ideale tijd om met een groep naar Amsterdam te gaan en rond te wandelen om naar alle prachtige kunstwerken van licht te kijken. Uiteraard is het nog leuker om hierbij een rondleiding te boeken, zodat jullie meer te weten komen over de kunstwerken en niks missen. Dit kan lopend, maar ook op een bootje, al varend door een kanaal.

5. Cruise door de grachten

Uiteraard kan een boottour door de grachten van Amsterdam niet ontbreken in deze lijst van activiteiten. Boek een cruise en vaar door de stad om deze eens vanuit een ander perspectief te bekijken. Over het algemeen duurt zo’n rondvaart een uur. Bij veel aanbieders kan je zo’n tour ook combineren met wat te eten en drinken of kan je op de boot zelf een hapje en een drankje doen.

7. Amsterdam Dungeon

Houden jullie wel van iets spannend? Breng dan een bezoekje aan de Amsterdam Dungeon. Hier krijg je een tour door de ondergrondse tunnels met waargebeurde verhalen over de heksenvervolging, executies en martelingen. Alles wordt tot leven gebracht door het decor en de acteurs.

Jullie hoeven je zeker niet te vervelen in Amsterdam! Met de tips hierboven hebben jullie geheid een leuke dag als groep en halen jullie het meeste uit jullie tijd in deze internationale stad.