Educatief dagje uit: waar staat Amsterdam bekend om?

amsterdam rondvaartboten - amsterdam

Amsterdam is natuurlijk de bekendste stad van Nederland. Grappig genoeg is onze hoofdstad vaak bekender dan Nederland zelf. Mensen uit de Verenigde Staten kennen vaak Nederland niet maar Amsterdam wel. Ook als Nederlander is het leuk om een dagje Amsterdam te doen en deze bruisende stad te ontdekken. Maar wat zijn de must sees en waar staat Amsterdam bekend? Onder andere de coffeeshops natuurlijk. Die bespreken we ook in dit artikel, maar klik hier voor meer informatie over Coffeeshop Amsterdam

Rondvaart

Iets wat absoluut leuk is om te doen in Amsterdam is een rondvaart. Amsterdam is beroemd om zijn kanalen en deze ervaar je het beste door erop te varen. Ook is er in december en januari altijd het Amsterdamse light festival waar je ook prachtige lichtkunstwerken langs de vaarroute kunt bekijken. Het is dus aangeraden om de rondvaart in de avond te doen. De meeste boten vertrekken van Amsterdam Centraal. Er zijn verschillende pakketten waarbij je ook op de boot drankjes kunt drinken of zelfs kunt dineren.  

Musea

Bij een educatief dagje uit in Amsterdam hoort natuurlijk ook een trip naar het museum. Amsterdam heeft verschillende beroemde musea, denk aan het Rijksmuseum en het van Gogh museum. Maar er zijn nog veel meer andere musea, meer dan vijftig. Voor degenen die niet snel verlegen worden en wel van een beetje ondeugendheid houden, is er zelfs het seksmuseum. Ja, je hoort het goed! Het is een beetje anders, een tikkeltje gewaagd, maar het seksmuseum biedt een unieke kijk op de geschiedenis van seksualiteit.

Nachtleven en coffeeshops

In onze hoofdstad valt er natuurlijk ook veel te feesten. Amsterdam heeft een bruisend nachtleven, coffeeshops en natuurlijk de beroemde wallen waar menig toerist rondstruint. Qua nachtleven zijn vooral Rembrandtplein en het Leidseplein bekend. Wij raden het Leidseplein aan, aangezien daar meer studenten en Nederlanders uitgaan dan bij Rembrandtplein. Daar zie je vooral Engelse toeristen. Coffeeshops heb je door heel Amsterdam maar wij raden de coffeeshops Amsterdam Zuid aan. Vier je feestjes natuurlijk wel bewust. 

Nachtleven en coffeeshops

Als je met het gezin naar Amsterdam gaat dan sla je het nachtleven en de coffeeshops waarschijnlijk over, maar gelukkig is er ook met de kinderen ontzettend veel leuks te doen in de stad. Denk bijvoorbeeld aan de dierentuin Artis. Of glow in the dark midgetgolf. Omdat we in dit artikel het natuurlijk vooral hebben gehad over een educatief dagje uit mag ook het Nemo Science Museum niet ontbreken. In dit museum kan jong en oud op een creatieve en speelse manier wetenschap ontdekken.  

Van de coffeeshops tot de rondvaarten door de bekende grachten, Amsterdam heeft voor ieder wat wils. Voor de cultuurliefhebbers zijn er musea zoals het Rijksmuseum en het van Gogh museum, terwijl je voor het nachtleven op het Leidseplein of Rembrandtplein op de juiste plek bent. En laten we het familievriendelijke aspect niet vergeten, met attracties als de dierentuin Artis en het Nemo Science Museum. Kortom, Amsterdam is gewoon de perfecte plek voor een te gekke dag of avond!