Glazen schuifwand: waar op te letten?

glazen schuifwand - glazen schuifwand

Glazen schuifwand: waar op te letten?

Met glazen schuifwanden kun je optimaal genieten van alle seizoenen. Hoe heerlijk is het als de eerste lentezon je kamer opvrolijkt. Of wanneer je op een koude winterdag toch kunt genieten van zonnestralen in je huis. Niet alleen laat je het licht binnen met een glazen schuifwand of deur, maar je verbindt ook je tuin met je binnenruimte. Zo geniet je van licht en groen, het hele jaar door! Wanneer je een glazen schuifwand overweegt, zijn er best wat verschillende keuzes te maken. Laat je inspireren met wat handige tips en informatie.

Verschillende soorten glazen wanden

Allereerst is het belangrijk om inspiratie op te doen. Want een glazen wand of pui kan op verschillende plekken een verrijking voor je huis of ruimte vormen. Wil je lekker veel licht en ruimte bij de openslaande deuren naar je tuin? Of wil je dat je balkon een windvrije hoek krijgt? Alles is mogelijk. Wij geven je een aantal inspirerende mogelijkheden.

Glazen schuifdeuren voor je terrasoverkapping

Maak van je open terrasoverkapping een tuinkamer! Dit kan zowel bij een overkapping die achter in je tuin staat, als bij een terrasoverkapping die aan je huis vast zit. Door deze (gedeeltelijk) dicht te maken met glazen schuifdeuren kun je bij alle weersomstandigheden genieten onder je overkapping. Is het hoogzomer en wil je volop genieten van de zon? Dan zet je alle deuren open. Door bijvoorbeeld te kiezen voor de handige schuif-draaisystemen kunnen alle panelen worden geopend voor het ultieme buitengevoel. Maar deze kunnen ook geheel of gedeeltelijk dicht, wat je maar wilt.

Balkonbeglazing voor een perfect balkon

Wist je dat je ook beglazing op je balkon kunt laten plaatsen? Op deze manier creëer je een fijne extra woonruimte. Niet alleen houdt een balkonbeglazing de wind en de regen van je balkon weg, maar ook omgevingsgeluiden worden gedempt. Een mooi bijkomstig voordeel, de balkonbeglazing heeft een extra isolerende werking. Zo bespaar je dus ook nog eens extra energiekosten!

Er zijn talloze mogelijkheden, laat je hierin gerust eens adviseren door een glazen wanden specialist.

Glazen schuifwand om je huiskamer te verrijken

Vroeger werden er tussen de huiskamer en de tuin vaak openslaande deuren geplaatst of zelfs alleen een raam met een kleine tuindeur. Wat zonde! Want daardoor kwam er een hoop minder licht naar binnen. Gelukkig zijn er nu hele mooie alternatieven om binnen en buiten met elkaar te verbinden. Denk aan een schuifpui, grote glazen schuifwanden of een glazen vouwwand. Een vouwwand heeft als voordeel dat je deze als een soort harmonica helemaal op kunt vouwen, waardoor je een brede doorloop naar buiten creëert. Maar ook met losse glazen schuifpanelen kun je de doorgang naar buiten helemaal maken zoals je zelf wilt. Het grote voordeel van glazen schuifdeuren ten opzichte van openslaande tuindeuren, is dat deze geen extra ruimte innemen op je terras als ze openstaan. De panelen draaien namelijk niet, maar ze schuiven door een railsysteem.

Laat het licht dus lekker naar binnen en maak je kamer ook nog eens optisch groter!

Wat zijn de kosten?

De kosten voor het plaatsen van een glazen wand of deur zijn uiteraard sterk afhankelijk van de soort die je kiest. Ook de formaten spelen hierbij een belangrijke rol. Zijn het standaardmaten, dan zal dit een gunstiger effect op de prijs hebben dan wanneer je te maken hebt met afwijkende formaten. Bij een nieuw te bouwen huis of bij een verbouwing, is het dan ook raadzaam alvast je wensen aan de aannemer bekend te maken, zodat hij op voorhand rekening houdt met standaardmaten.

Om wel al een idee te krijgen van de kosten, kun je een offerte opvragen. Hierbij kunnen ze vragen of je foto’s mee stuurt van de plek waar de glazen wand of deur moet worden geplaatst. Geef natuurlijk ook aan welk soort deur je in gedachte hebt.