Houtkachels en milieubewustzijn: hoe draag jij bij aan een groenere toekomst?

houtkachel vuur - houtkachels

Een houtkachel is een van de grootste sfeermakers in huis. Je kruipt heerlijk onder een dekentje, terwijl het geluid van het knisperende haardvuur als achtergrondmuziek siert. En uren achter elkaar kun je kijken naar de vlammen die voor een heerlijke warmte zorgen. Klinkt goed, toch? Draag je met een houtkachel toch nog graag bij aan een groenere toekomst? In dit blog lees je hoe je daar het beste mee om kunt gaan.

Een veel beter rendement in vergelijking met een open haard

Eén ding is zeker. Een houtkachel heeft een veel beter rendement in vergelijking met een open haard. Want wist je dat een open haard 15% van de energie in warmte omzet, terwijl dat bij een houtkachel 80 tot 90% is? Dit betekent dus dat je minder hout nodig hebt om de ruimte te kunnen verwarmen in vergelijking met een open haard. Dus ben je op zoek naar een sfeervolle warmtebron bij jou in huis? Dan is een vrijstaande houtkachel de beste investering die je kunt doen voor het interieur.

Probeer het stoken van hout te beperken en kies voor een kleine houtkachel

Hoe je het beste een duurzaam steentje bij kan dragen aan de planeet? Voeg een kleine houtkachel toe aan het interieur. Hierdoor kun je het stoken van grote blokken hout net even wat beter beperken. En probeer de houtkachel enkel te gebruiken als sfeermaker in plaats van de voornaamste warmtebron in huis. Let er daarnaast ook op dat het hout – dat je gaat stoken – goed is gedroogd. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat het goed gaat branden en dat je kunt genieten van een aangenaam en knisperend vuurtje.

Ga enkel voor het beste van het beste en kies uit de collectie van een specialist

Sta je te popelen om je interieur te verrijken met een prachtige houtkachel? Raadpleeg dan altijd de collectie van een specialist. Hier kies je uit een mooie selectie kleine houtkachels in de meest geweldige ontwerpen. Ga je graag voor een klassiek design waar je het houthaard meteen op kunt bergen? Voor een trendy model in een betonlook? Of een eigenaardig en rond ontwerp in een felle kleur? Het zijn slechts een paar voorbeelden van ontwerpen waar je uit kiest. Een specialist denkt altijd erg graag met je mee en vertelt je alles over de ontwerpmogelijkheden voor je eigen interieur.

de heide smid bv logo - houtkachels

Over De Heide Smit Haarden & Kachels

De Heide Smid is specialist in kachels en haarden. Kom daarnaast bij ons langs voor al je tuingereedschappen en ijzerwaren. De Heide Smid staat bekend om zijn service, kwaliteit en gemoedelijkheid met vestigingen in Halle en Duiven. Met een team van meer dan 50 specialisten zorgen we altijd dat jij de perfecte kachel of haard krijgt.