Wat is onderkleding?

onderkleding man - onderkleding

Wat is onderkleding?

Bij het uitzoeken van de juiste outfit denk je waarschijnlijk niet gelijk aan onderkleding. Ook al zie je er na het aantrekken van je bovenkleding niets meer van, toch is goede onderkleding belangrijk. In dit artikel vertellen we je graag meer over waarom onderkleding niet in jouw kast mag ontbreken!

Onderkleding, wat is het?

Onderkleding is een breed begrip voor onderbroeken en hemden. Ook ondershirts, leggings, sportonderbroeken en -bh’s, en thermokleding horen hier bij. Onderkleding draag je iedere dag. Het is daarom essentieel om stukken uit te kiezen met de juiste pasvorm en van de juiste stof en kwaliteit.

Waarom onderkleding dragen?

Onderkleding draag je als basislaag op je huid. De voornaamste reden om onderkleding te dragen zijn:

  • Lichaamstemperatuur op pijl houden. Deze eerste kledinglaag zorgt dagelijks voor een aangename lichaamstemperatuur.
  • Transpiratievocht reguleren. Iedere dag (en nacht) verlies je vocht. Bijvoorbeeld wanneer het buiten warmer is, of als je zweet tijdens het sporten. De juiste onderkleding is absorberend waardoor je geen zweetplekken op je kleding krijgt en geurtjes tegengaat.

Onderbroeken

Onderbroeken zijn er in allerlei soorten en maten. Het dragen van een onderbroek heeft als voornaamste reden om de persoonlijke hygiëne te garanderen. Daarnaast absorbeert het vocht, zorgt het voor privacy en biedt het ondersteuning. Onderbroeken van katoen zijn luchtdoorlatend, terwijl microfiber snel vocht opneemt en trendy bamboe van duurzaam materiaal gemaakt is. Of je nu graag boxershorts draagt, mini of maxi slips of juist slips met een hoge taille: er zijn een aantal zaken om rekening mee te houden. Een onderbroek die niet goed past, zal sneller omhoog kruipen. Dit voelt erg vervelend, en je hebt er bovendien de hele dag door last van. Maar ook tussen mannen en vrouwen zijn natuurlijk de nodige verschillen.

Mannen

Voor mannen zijn boxershorts en slips de bekendste modellen. Van deze twee zijn boxershorts het populairst. Dit type ondergoed zit strak waardoor het mannen voldoende draagcomfort biedt. Boxershorts met lange pijpen zijn geschikt voor mannen met brede bovenbenen. De lange pijpen zitten strak om de benen waardoor ze niet snel omhoog kruipen. Mannen met dunne benen gaan voor boxershorts met korte pijpen. Bij Beeren Ondergoed vind je voor iedere man wat wils. Ben je een wat forsere man? Dan is een losse boxershort ideaal voor jou. En als je een buikje hebt, kies je het beste voor een boxer met een lage tailleband.

Vrouwen

Voor vrouwen is de keuze in onderbroeken heel ruim. Zo kun je bij Beeren Ondergoed kiezen uit diverse slips, shorts en strings. De meest comfortabele onderbroeken voor vrouwen omvatten slips, boxershorts en hipsters. Afhankelijk van jouw voorkeur, zitten deze drie soorten onderbroeken comfortabel rond de benen, heupen en de buik.

Ondershirts

Een ondershirt of hemd heeft als functie om zweet- en deodorantvlekken op je bovenkleding te voorkomen. Op die manier blijft je bovenlijf vrij van geuren en vlekken die je niet meer uit je kleding kunt wassen.

Mannen

Met een ondershirt van Beeren T-shirts houd je je overhemd schoon en netjes. Daarnaast is een veelgehoorde klacht van stijve overhemden dat ze schuren en daarmee de huid kunnen irriteren. Door het dragen van een ondershirt bescherm je je huid. Andere voordelen van ondershirts zijn dat ze je lichaam beter doen uitkomen en doorschijnende overhemden van een onderlaag voorzien. Ben je aan het werk en kruipt je t-shirts steeds uit je broek? Kies dan voor de populaire extra lange ondershirts.

Vrouwen

Hemden en topjes zitten bij vrouwen comfortabel. Het voorkomt vlekken op je bovenkleding en de stretch zorgt ervoor dat je lichaam perfect uitkomt. Afhankelijk van de bovenkleding zijn er hemden en tops verkrijgbaar met smalle of brede banden.