Leren hoe je in goud kunt beleggen

leren in goud te beleggen

Goud is super populair en wordt al sinds de oudheid gebruikt. Tegenwoordig vind je het terug in sieraden, de tandartspraktijk, elektronica, de medische wereld, de ruimtevaart en natuurlijk als investering. Wil jij ook goud kopen? Blijf dan lezen om erachter te komen welke mogelijkheden er zijn.

Fysiek goud kopen

De meest bekende manier om in goud te investeren is door echt goud te kopen, zoals munten, goudstaven of sieraden. Je kunt deze bij speciaalzaken, online winkels of soms zelfs bij banken kopen. Fysiek goud hebben geeft een gevoel van veiligheid en maakt je minder afhankelijk van banken en andere financiële instellingen.

Exchange Traded Funds (ETF’s)

Als je een manier zoekt om makkelijk en snel in goud te investeren, dan zijn gouden Exchange Traded Funds (ETF’s) interessant. Deze fondsen volgen de goudprijs en je handelt ze net als aandelen op de beurs. Door in gouden ETF’s te beleggen, kun je meeprofiteren van veranderingen in de goudprijs, zonder dat je echt goud hoeft te kopen.

Goudmijnaandelen

Een andere indirecte manier om in goud te investeren is via aandelen van goudmijnbedrijven. Deze aandelen geven je een stukje eigendom in bedrijven die goud uit de grond halen en verwerken. De prijs van deze aandelen kan nogal schommelen door dingen als de kosten om het goud te mijnen, politieke onrust en hoeveel goud ze kunnen delven. Maar ze geven je de kans om geld te verdienen als de goudprijs stijgt en de mijnen goed lopen.

Goudopties en futures

Als je wat meer ervaring hebt met beleggen en goed tegen een beetje risico kunt, dan zijn goudopties en futures interessante opties voor jou. Met opties kun je het recht krijgen om goud te kopen of verkopen voor een specifieke prijs binnen een bepaalde tijd. Futures zijn afspraken om goud te kopen of verkopen in de toekomst voor een prijs die nu al vaststaat. Deze manieren van investeren geven je de kans om geld te verdienen als de goudprijs omhoog of omlaag gaat. Maar je moet wel goed snappen hoe de markt werkt en hoe je met risico’s omgaat.

Goud-gerelateerde beleggingsfondsen

Als je je beleggingen graag wilt spreiden en makkelijk toegang wilt hebben tot allerlei zaken die met goud te maken hebben, dan zijn goudgerelateerde beleggingsfondsen misschien iets voor jou. Deze fondsen investeren in een mix van dingen zoals aandelen van goudmijnen, ETF’s en zelfs echt goud. Door je geld in zo’n fonds te steken, kun je gebruikmaken van de kennis van professionele fondsbeheerders en je risico’s verspreiden. Welke beleggingsstrategie past bij jou? Laat je indien nodig adviseren door een expert.

Over Holland Gold

holland gold logo?e=1719446400&v=beta&t=rIAA5I3emkW8K2WjiP 5 n - goud

Holland Gold is dé specialist in edelmetaal in Nederland en België en groeit in 10 jaar uit naar een bedrijf met meer dan 50.000 klanten. Met een jaaromzet van meer dan 200 miljoen euro staat zij in de top 25 van grootste webshops in Nederland. En Holland Gold doet méér. Zij brengt educatie, actualiteiten, boeiende interviews op het populaire eigen YouTube-kanaal en organiseert diverse evenementen.