Leren of je huidverzorgingsproduct vegan is

pexels ron lach 8142199 - huidverzorgingsproduct

De reguliere huidverzorgingsproducten zijn meestal niet veganistisch. Vaak bevatten ze dierlijke producten en zijn ook op dieren getest. Echter, wanneer een merk wel dierproefvrij is, wil dat niet zeggen dat het ook geen dierlijke ingrediënten bevat. Bovendien is het soms lastig te achterhalen of je met vegan huidverzorging te maken hebt, als het merk zich niet uitdrukkelijk als veganistisch profileert. Waar kun je op letten om te weten of de huidverzorging vegan is?

Ingrediënten napluizen

Wil je er zeker van zijn dat je met een veganistisch huidverzorgingsproduct te maken hebt, is het het beste om te kiezen voor een merk dat duidelijk aangeeft vegan te zijn. Natuurlijk is het ok mogelijk om verpakkingen te raadplegen: vaak staat er vermeld dat een huidverzorgingsproduct niet op dieren getest is. Alleen is het niet altijd makkelijk om te achterhalen of het product tevens vrij is van dierlijke ingrediënten. Een manier om daar toch achter te komen, is de inhoudsverklaring na te pluizen. Echter, niet van alle ingrediënten is meteen duidelijk of deze van dierlijke oorsprong zijn. Bijenwas, slakkenslijm en honing zijn duidelijk afkomstig van dieren, maar bij andere ingrediënten is dat minder vanzelfsprekend.

Propolis

Propolis is zo’n ingrediënt. Dat is een kleverige substantie die uit de knoppen van bomen komt, en waar bijen gebruik van maken . Propolis doet schimmels en bacteriën verschrompelen. Ook laat het geen vocht en lucht door. Door er speeksel en was aan toe te voegen, gebruiken bijen propolis om de kieren en gaten van de kast dicht te smeren. Bijenhouders oogsten propolis uit gleuven in roosters die door bijen met de substantie dicht zijn gemaakt. In de huidverzorging wordt propolis gebruikt vanwege de verjongende werking op de huid. Het stimuleert de collageenproductie, waardoor de huid steviger wordt en rimpels verminderen.

Elastine

Elastine is een ander voorbeeld. Elastine is een elastisch proteïne in het bindweefsel. Het zorgt ervoor dat de bindweefsels in het lichaam hun oorspronkelijke vorm en grootte terugkrijgen na uitgerekt of vervormd te zijn. In huidverzorging wordt elastine gebruikt als middel om de elasticiteit van de huid te verbeteren, waardoor de huid strakker wordt. Dit ingrediënt wordt uit de huid van koeien gehaald en in het product verwerkt.

Lanoline

Lanoline wordt ook wel wolvet genoemd, maar er is een nuanceverschil. Wolvet is het natuurlijke vet in de vacht van een schaap, dat het beschermt tegen de natuurlijke weersomstandigheden. Zo blijft een schaap bijvoorbeeld droog tijdens een regenbui. Daarnaast beschermt wolvet het schaap tegen bacteriën en schimmels. Het vet dat uit de wol gewassen wordt, wordt lanoline genoemd. Lanoline wordt gebruikt in producten die de vochtbalans van de huid helpen herstellen, en op droge of jeukende plekken werkt het verzachtend.

Over Little Wonderland

259213250 273721851511249 2902978292167390782 n - huidverzorgingsproduct


Little Wonderland is een webshop gespecialiseerd in Koreaanse huidverzorging, erkend als de grootste K-beauty winkel in de Europa. Ze hebben een uitgebreid aanbod aan Koreaanse cosmetica en huidverzorgingsproducten. Met zowel een fysieke winkel in Utrecht als een overzichtelijke online platform, inclusief het sparen van Wonder Points bij elke aankoop. Hun toewijding aan kwaliteit en klanttevredenheid maakt Little Wonderland tot een uitstekende keuze voor al jouw K-beauty producten.