Hoe herken je een kwaliteit keuken?

luxe kwaliteit keuken - kwaliteit keuken

Waar moet je op letten bij het kopen van een keuken?

Soms is het lastig om op het eerste oog te bepalen wat een keuken van goede kwaliteit is. De kwaliteit komt pas na jaren tot uiting na intensief gebruik. Keukens van goede kwaliteit gaan jaren lang mee, zonder mankementen. Denk aan kastdeurtjes die los komen te zitten, defecte keukenapparaten of spaanplaat dat loslaat. Dit kun je dus bij de aankoop nog niet ontdekken. Daarvoor moet je de keuken wat langer in je bezit hebben. Wel biedt het kwaliteitskeurmerk zekerheid, voor langdurig keukenplezier. De keukenzaak beschikt in dat geval over een CBW-sticker. Keukens worden altijd op kwaliteit getest. Dit gebeurt door middel van een kwaliteitsmeting, bij intensief gebruik van de keuken. Als blijkt dat het materiaal, na verloop van de tijd niet beschadigt, krijgen de keukens een kwaliteitskeurmerk.

Waar moet je op letten bij het kopen van een keuken?

Verder kun je op de afwerking van de keuken letten. Goedkopere keukens hebben soms een minder strakke afwerking. Dit komt doordat er goedkopere materialen worden gebruikt. Soms gaat de keuken dan ook minder lang mee. Het is altijd verstandig om jezelf goed te laten adviseren, als je overweegt om een keuken te kopen. Op deze manier kom je namelijk meer over de kwaliteit te weten.

Wat is een luxe keuken?

Een luxe keuken is een keuken met exclusieve (inbouw)apparatuur, duurzame materialen, veel ruimte en een bijzondere afwerking. Een luxe keuken is dus erg compleet, met alles erop en eraan. Luxe keukens beschikken vaak over een inbouw espressomachine, een hoge-drukstoomoven, een grill en een kokendwaterkraan. De materialen die voor een design keuken worden gebruikt, zijn bijvoorbeeld natuursteen, glas, roestvrij staal en massief (eiken)hout. Je waant je met zo’n keuken in een sterrenrestaurant. Er zijn luxe keukens in diverse keukenopstellingen en formaten te verkrijgen. Zo kun je zelf in een klein appartement al een luxe keuken in laten bouwen.

Wat is het beste materiaal voor keukenkasten?

Spaanplaat is erg stevig en duurzaam. Ook kan het goed tegen een stootje. Bovendien is spaanplaat waterproof en uitermate geschikt voor keukenkasten. Meestal wordt spaanplaat in keukens van massief (eiken)hout gebruikt. Verder is “Medium Density Fibreboard (MDF)” goed materiaal. Dit is zelfs nog wat strakker dan spaanplaat. Meestal wordt MDF van folie voorzien. Deze folie dient ter bescherming en laat tegenwoordig nauwelijks meer los.

Wat kost een goede keuken gemiddeld?

Wil je een complete (luxere) keuken met (inbouw)apparatuur, kasten, een kookeiland of kookblad? Dan zit je al snel op gemiddeld € 25.000. Deze prijs is inclusief aanschaf en plaatsing. Verder kun je een keuken helemaal zelf samenstellen. De prijs wordt verder door het formaat, de opstelling en door je (specifieke) wensen bepaald.

Wat zijn A merken keukenapparatuur?

Keukenapparatuur is bijvoorbeeld onder te verdelen in kookplaten, afzuigkappen, ovens, magnetrons, koelkasten, vaatwassers, kranen en koffiemachines. Bekende A-merken zijn bijvoorbeeld:

  • Bosch
  • Siemens
  • Miele
  • Whirlpool
  • AEG.

Deze merken beschikken over geavanceerde keukenapparaten, in meerdere uitvoeringen. Elk merk heeft weer bepaalde eigenschappen en zijn eigen voor- en nadelen.

Wat kost een gemiddelde SieMatic keuken?

Deze keuken heeft een prijskaartje van ongeveer € 15.000 tot € 25.000. De goedkoopste design keuken begint dus bij € 15.000. Dit is inclusief het plaatsen van de keuken. Wel zijn er kleinere keukens mogelijk. Dan kun je soms al een SieMatic keuken voor € 10.000 vinden. Het is altijd verstandig om je wensen te bespreken. Een keuken is namelijk een grote aankoop. Daarom is het slim om je investering op de juiste manier te doen.

Hoe lang gaat een SieMatic keuken mee?

Ze gaan gemiddeld twintig jaar mee. Het gebruik van de keuken speelt hier ook een rol in. De kasten kunnen ongeveer 80.000 keer geopend worden. De duurzame materialen zorgen dus voor een relatief lange levensduur, bij intensief gebruik. Ben je extra zuinig op de keuken? Dan kan deze wel 25 jaar mee gaan.