Een kraan kiezen die bij jouw keukenstijl past: tips voor de perfecte match

keukenstijl kraan - kraan

Een kraan kiezen die bij jouw keukenstijl past: tips voor de perfecte match

Tijdens het uitzoeken van een nieuwe keuken zijn er een hoop elementen waar je uit moet kiezen. Zo ook het uitzoeken van een keukenkraan. En ook al lijkt dit misschien niet de meest belangrijke keuze in het ontwerpproces, een keukenkraan bepaalt toch voor een erg groot deel het aanzicht van de keuken en dus ook de sfeer. Dus hoe weet je nu zeker dat je een kraan uit gaat kiezen, bijvoorbeeld via Vervangingsmarkt, die perfect aansluit op de door jou gewenste keukenstijl? 

Let goed op de vorm van de kraan voor bij jou in de keuken 

Wist je dat de vorm van de kraan, zoals een Quooker kraan, voor een erg groot deel de sfeer bepaalt? Denk daarbij aan een ronde en decoratieve vorm of juist een strakke en minimalistische vorm. Door de stijl van de kraan perfect af te stemmen op de stijl van de keuken, zorg je voor een perfect totaalplaatje. En dat is natuurlijk wel zo fijn om te weten als je een gloednieuwe keuken uit gaat zoeken voor je eigen woning. 

Heb je al een keer goed nagedacht over de kleur van de kraan? 

Maar ook de kleur van de kraan bepaalt voor een erg groot deel de stijl. Veel mensen maken de keuze voor een kraan van RVS, maar je kunt ook voor een unieke twist gaan door te investeren in een kraan in het zwart of gebroken wit. Heb je daar op dit moment al een bepaalde voorkeur voor? Door alvast wat inspiratie online op te doen, krijg je meteen een goed beeld van alle mogelijke ontwerpen voor je eigen keuken in huis. 

Doe inspiratie in een keukenwinkel op en bekijk alvast verschillenden soorten keukenstijlen 

Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om meteen een bezoek te brengen aan een keukenwinkel bij jou in de buurt. Hier maak je kennis met de meest trendy keukenstijlen en je ziet dan meteen hoe een kraan het beste kan worden geïntegreerd per type stijl. Dit maakt het uitzoeken van een geschikte kraan voor je eigen keuken dus ook weer net even wat makkelijker om te doen. Ook kan een medewerker in een keukenwinkel je altijd alles vertellen over de laatste trends en ontwikkelingen, zodat je altijd voor de volle 100% zeker weet dat het ontwerp helemaal aan je wensen voldoet. Haal je binnenkort al een nieuwe kraan in huis?