Knutselen met kerst – middenbouw (Groep 4/5)

knutselen met kerst groep 4/5 middenbouw
Kerstknutselen: leuk!

Ieder jaar aan het einde van de decembermaand staan veel scholen weer in het teken van Kerstmis. Er wordt dan flink wat afgeknutseld. Wij proberen flink wat handvatten aan te dragen zodat je makkelijk aan de slag kunt met de kinderen. De ideeën zijn adaptief te gebruiken. Zo is een bovenbouwknutsel prima te gebruiken voor een lagere groep indien je wat aanpassingen maakt. Met alle knutsels willen we je vooral aan het denken zetten. Het zijn geen kant en klare producten en je kunt volop variëren met onze ideeën.

De knutsels zijn verdeeld over de onder- midden en bovenbouw. Heb je nog een gaaf idee voor een kerstknutsel? Laat het dan achter in de comments. Klik op ‘lees meer’ alle kerstknutsels te bekijken.

Kerstknutsels voor de middenbouw (groep 4/5):

Hieronder vindt u kerstknutsels geschikt voor de middenbouw. Laat vragen, opmerkingen of eigen knutsels onderaan de pagina achter en help je mede juf of meester!

De waxinelichthouderKnutselen met kerst

De waxinelichthouder is erg gezellig tijdens een kerstdiner in het donker. Je klas krijgt een sfeerimpuls. De basis van je waxinelichthouder maak je van klei. Dit kun je als het droog is beschilderen. Kinderen kunnen hier hun eigen creativiteit op los laten. Belangrijk is wel dat de bovenkant van het lichtje vrij moet blijven, zodat het werkje niet verbrand.

Wat heb je nodig?

  • Per kind een dikke plak klei
  • Per kind een waxinelichtje
  • Verf en kwasten

Kaars met bijenwas versierenKnutselen met kerst

Kaarsen geven veel sfeer in de klas en daarom zijn wij grote van fan deze knutsel. Je kunt zelf kaarsen aanschaffen, maar de meeste leerlingen hebben zelf thuis een kaars. Vraag ruim van te voren of ze een stompkaars mee willen nemen naar school. Dit scheelt ook flink in de kosten. Het enige dat je nodig hebt is veel bijenwas en plakkertjes voor de namen van de kinderen. De bijenwas is kneedbaar als klei. Je kunt er allerlei vormen van maken. De kinderen kunnen figuurtjes maken van de bijenwas en deze op de kaars plakken. Vergeet dit niet stevig aan te drukken, anders valt de was van de kaars.

Wat heb je nodig?

  • Bijenwas
  • Per leerling een stompkaars

Kerst kleurplaten:

Klik op de plaat om een grote versie te bekijken. Klik op je rechtermuisknop om een afbeelding op te slaan.

kerst kleurplaat 1Knutselen met kerst: kerst kleurplaat 2Knutselen met kerst: kerst kleurplaat 3
Knutselen met kerst: kerst kleurplaat 4Knutselen met kerst: kerst kleurplaat 5Knutselen met kerst: kerst kleurplaat 6

Boeken: Meer kerstknutsels voor kinderen

2 gedachten over “Knutselen met kerst – middenbouw (Groep 4/5)”

  1. ikwil graag meer knutesel werken voor groe 8 want dit heb ik alemaal al o scholgemaakt of het is niet mooi jammer want ik met heel veel kerst dingen maken want we ijn met een record bezeging en zo lukt hetniet jammer en je mag net dezelfde dingen

Reacties zijn gesloten.