Kerst Rusland

Kerst Rusland
Kerstmis in Rusland: uniek!

Wil je kerst vieren in Rusland? Let dan op, want in Rusland vieren ze kerst 2 weken later. Op 7 januari vieren de Russen Kerstmis. Dat komt doordat de Russisch-orthodoxe kerk een andere kalender (juliaanse kalender) hanteert.

De kerstboom blijft tot 14 januari staan. In Rusland eet men de dag voor kerst niet. De Russen nemen vlak voor onze kerst vrij en gaan pas op 11 januari weer aan het werk. Ze vieren wel op 31 december onze jaarwisseling maar doen dat op 13 en 14 januari nog eens dunnetjes over. Het nieuwe jaar wordt in Rusland ook op 1 januari gevierd.

Op 31 december is tevens de intocht van Ded Moroz. Ded Moroz is een kruising tussen onze Sinterklaas en de Kerstman. Lees verder over de tradities van een Russische kerst

Vadertje Vorst (ook wel Vadertje Winter of Opa Vorst), Ded Moroz, heeft wel wat weg van de Kerstman en wordt bijgestaand door zijn lieftallige assistente het Sneeuwmeisje (Snegurochka). Volgens de legende woont hij in het bos.

Ded Moroz en Snegurochka verschijnen ieder Nieuwjaarsfeest op scholen om kinderen op te vrolijken met cadeautjes. Ded Moroz luistert naar gedichten en liedjes die kinderen aan hem voordragen. Ze dansen dan samen rondom de versierde kerstboom. Aan het eind van de voorstelling haalt Ded Moroz uit zijn grote zak cadeautjes voor iedereen.

Stedentrip of Vakantie met Kerst in Rusland?

Wij hebben voor u een goede selectie van stedentrips en vakanties naar Rusland inclusief vlucht en verblijf. We bieden zowel stedentrips naar de hoofdstad Moskou als stedentrips naar het prachtige Sint Petersburg. Tijdens de kerst of daarbuiten, verblijft u altijd in goede en nette hotels met goede verbindingsmogelijkheden naar alle bezienswaardigheden van de betreffende stad. Vergeet niet tijdens een stedentrip een excursiepakket bij te boeken, zodat u onder leiding van een gids nog meer uit uw bezoek aan Moskou of Sint Petersburg kunt halen. Bekijk hieronder ons uitgebreide aanbod van stedentrips en vakanties:

Met de kerst naar Rusland? Bekijk de aanbiedingen: