Kerst Noorwegen

kerst-noorwegen
Kerst in Noorwegen: veelzijdig

Kerst in Noorwegen heeft veel voordelen. Natuurlijk de sneeuw-garantie voor het echte kerstgevoel, maar ook kerstinkopen doen in trendy steden van Noorwegen.

U kunt kerstmis in Noorwegen heel goed combineren met een wintersport vakantie. Vanaf half november tot half mei ligt hier meer sneeuw dan in welk land ook in Europa. Moderne ski- en snowboardfaciliteiten (vergeet je skisokken niet), geen wachttijden bij de liften, avondskiën, goed eten, een gezellige (kerst)sfeer en gastvrije bevolking zijn de ingrediënten voor een geslaagde kerstvakantie in Noorwegen.

Heel bijzonder met kerst is het Noorderlicht met uw eigen ogen bewonderen. Tijdens de kerst is de cyclus van het Noorderlicht (Aurora Borealis) op zijn hoogtepunt. Heel spectaculair. Uw kerst was nog nooit zo bijzonder…

Naast het Noorderlicht is er nog veel meer te beleven zoals adembenemende schoonheid van het land. U kunt genieten van het besneeuwde berglandschap in het bijzondere winterlicht, maar u kunt ook kennismaken met de Sami-cultuur, rendieren en lavvo. Er zijn ook verschillende excursies zoals een natuursafari op zee, een hondensledetocht en langlaufen. En wat dacht u van een bezoekje aan de sauna of lekker buiten relaxen in de badestamp (een met warm water gevulde houten tobbe in de buitenlucht, hout gestookt). Ook kunt u een bezoek brengen aan het Vikingmuseum in Borg of op kayaktocht, zeevissen en met wat geluk kunt u zelfs een walvis of orka spotten! Dat wordt een kerst om niet te vergeten. Heerlijke actieve en bijzondere kerstvakantie in Noorwegen, een ware aanrader!

Aanbiedingen Kerst in Noorwegen