Kerst in Thailand

kerst thailand
Kerstmis in Thailand dit jaar?

In Thailand, waar de bevolking voor 95% het Boeddhistisch is, kennen ze geen kerst zoals wij dat hier in het Westen kennen. De kerstdagen zijn ook geen officiële feestdagen, alles werkt als op een normale dag. Kinderen gaan ook gewoon naar school. In de toeristensteden wordt desondanks groots uitgepakt met kerst. Grote kerstbomen op de pleinen in de buurt van grote winkelcentra en overal klinkt kerstmuziek.

In de westerse restaurants wordt tijdens kerst vaak een kerstdiner aangeboden. Gelukkig vindt u deze toestanden alleen maar in het toeristische gedeelte van Bangkok. U kunt de “kerstgekte” eenvoudig ontwijken in Thailand en puur voor de ontspanning van een zonvakantie gaan. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor de eilanden in het zuiden zoals Phangan, Samui of Tao. Deze liggen vrij dicht bij elkaar. Hier is eenvoudig tussen te “hoppen” met lokale lijndiensten.

Op Koh Chang zijn een veel beachparties (zoals “full moon parties”) met kerst en oud en nieuw, maar naar welk eiland u ook gaat het is overal heel druk. Zorg dus dat u een verblijfplaats van tevoren geboekt hebt! Hieronder hebben de aanbiedingen naar Thailand met de kerst voor u uitgezocht.

Aanbiedingen Kerst in Thailand