Werknemers opgelet: dit is waarom je voor outplacement moet kiezen

outplacement - outplacement

Werknemers opgelet: dit is waarom je voor outplacement moet kiezen

Outplacement heeft heel veel voordelen voor de ontslagen medewerker. Hoewel het niet verplicht is om een outplacementtraject aan te gaan, wordt het meestal wel aanbevolen. In de regel is het immers zo dat je met behulp van outplacement sneller een baan kunt vinden. Als je wilt voorkomen dat je lang werkloos blijft, is het dan ook verstandig om alle mogelijke handvatten aan te grijpen. Zo ook de mogelijkheid om voor outplacement van gortouplacement.nl te kiezen. Maar wat levert dit je precies op? 

Professionele begeleiding 

Ontslag is niet alleen financieel gezien onwenselijk, maar kan ook emotioneel zwaar zijn. Het is ongelooflijk lastig om plotseling te moeten ontdekken dat je niet genoeg bent of niet meer nodig bent binnen een bedrijf. Misschien weet je het nu ook gewoon even niet meer. Wat moet je nu doen? 

Het voordeel van outplacement is dat je op dit moeilijke punt in je leven de juiste begeleiding krijgt aangeboden. Iemand die de situatie objectief kan overzien. Ja, ontslag is zwaar. Toch moeten er ook weer stappen vooruit worden genomen. Met de juiste begeleiding wordt dit een stuk gemakkelijker. Een outplacementtraject kan op heel veel verschillende vlakken helpen. Bij het verwerken van het ontslag, maar ook het ontdekken van kansen die je anders onbenut had gelaten of zelfs het bijstaan bij het inslaan van een geheel nieuwe richting. En dat alles op kosten van de werkgever. Hoe vaak wordt een dergelijke kans aangeboden? Genoeg reden dus om die met beide handen aan te grijpen. 

Een baan vinden die echt bij je past 

Wees eens eerlijk, zat je echt op je plek voor je ontslag? Er wordt tegenwoordig veel van jong werkend Nederland gevraagd. Zij moeten zich al op zeer jonge leeftijd oriënteren en een sector kiezen, terwijl ze eigenlijk nog helemaal geen ervaring hebben opgedaan binnen de arbeidsmarkt. Het is dan ook niet voor niets dat veel jonge mensen moeite hebben om te aarden op het werk. Dan zijn er ook nog groepen die twintig jaar hetzelfde werk hebben gedaan en nu toch echt moeten concluderen dat dit helemaal niet bij ze past. Dat ze er geen voldoening uithalen. 

Toch is het vaak lastig om een andere weg op te slaan. Je had een vast contract, een vast inkomen en ondertussen ook de nodige financiële verplichtingen om niet zomaar te kunnen veranderen. Ontslag kan dan ook voordelen bieden. Want nu word je wel gedwongen om een andere weg in te slaan. Bovendien kun je met behulp van outplacement nu eindelijk ontdekken wat wel écht bij je past. Zij kunnen je ook helpen om eventueel een omscholingstraject op te starten of misschien zelfs wel iets voor jezelf te beginnen. Zo vergroot je niet alleen je kansen op de arbeidsmarkt, maar ook je geluk. Een outplacementtraject biedt nu de mogelijkheid om jouw droom te verwezenlijken en eindelijk die lang gewilde (en nooit gedurfde) carrièreswitch te maken.