Hoe creëer je een personeelsreis met impact?

jordan 1846283 1280 - personeelsreis met impact

Personeelsreis met impact.

Laten we alvast erover dromen. Als alles mee zit kunnen we vanaf juli weer op reis. Veel bedrijven kunnen niet wachten totdat ze weer bedrijfsuitjes met overnachting kunnen organiseren. Hoe creëer je daadwerkelijk impact met een bedrijfsuitje? Hieronder 5 tips.

1. Kies een reisthema

Voordat je impact kunt creëren is de vraag natuurlijk rondom welk thema je dat graag zou willen doen. Neem je jouw collega’s bijvoorbeeld mee op een cultureel avontuur. Of laat je ze zien hoe prachtig de natuur is, om hier vervolgens in de toekomst wat meer rekening mee te houden.

2. Kies een bijzondere bestemming

Survivallen in de Ardennen, lekker tapas eten in Barcelona of op wintersport in Oostenrijk. Erg leuk om met je vrienden te doen, maar niet echt origineel als bedrijfsuitje. Zoek een verassende bestemming, waar de meeste collega’s nog nooit zijn geweest om de impact te vergroten. Wat denk je van slapen in een Woestijn in Jordanië, of 4×4 rijden in het ongerepte Albanië?

3. Werk met een voor en na-traject.

Het gemiddelde bedrijfsuitje met overnachting duurt 3 dagen. Vaak een fantastische beleving, maar relatief kort. Wil je de pret en impact verlengen? Werk dan met een voor en na-traject. Denk bijvoorbeeld aan een presentatie m.b.t. het gekozen thema, of een gedragsevaluatie na de trip met een expert.

4. Neem een expert mee en versterk je team.

Een personeelsreis is het perfecte moment om elkaar beter te leren kennen. In spannende of relaxte situaties tonen mensen hun waren karakter. Erg bruikbaar om later de communicatie binnen teams te verbeteren. Herken je dit echter zelf? Wil je hier tijdens de trip mee bezig zijn, of vooral genieten? Neem een gedragsexpert mee om na de trip jouw team te versterken op basis van zijn / haar analyse tijdens de trip.

5. Geef de organisatie uit handen en geniet!

Hoe unieker de bestemming, hoe lastiger te organiseren. Werk daarom samen met partners die dagelijks contact hebben met locals om zo een fantastische beleving neer te kunnen zetten. Check bijvoorbeeld eens Edgeplore.nl voor bedrijfsuitjes met overnachting.


Meer over personeelsreizen

Een bedrijfsuitje organiserenEen bedrijfsuitje organiserenVrijwel iedereen die werkt komt er ooit mee in aanraking: het bedrijfsuitje of personeelsuitje. Meestal is dit vanaf de zijlijn en wordt het bedrijfsuitje door het bedrijf zelf geregeld. Maar het kan zomaar gebeuren dat jíj aangewezen wordt om het ko…Melod, 02-12-2008
Voorkom dillemas bij een bedrijfsuitjeVoorkom dillemas bij een bedrijfsuitjeIn jouw bedrijf wordt er vast ook jaarlijks (of vaker) een bedrijfsuitje georganiseerd. Voor sommigen is het een leuk dagje of momentje uit en voor anderen is het iets verschrikkelijks.Esthercita79, 19-09-2011
Bedrijfsfeest of bedrijfsuitje? De beste organisatietips!Bedrijfsfeest of bedrijfsuitje? De beste organisatietips!Een bedrijfsfeestje of bedrijfsuitje kan ontzettend leuk zijn. Het is de gelegenheid bij uitstek om die ene collega beter te leren kennen of om op een minder zakelijke manier met je baas om te gaan. Maar hoe organiseer je een geslaagd bedrijfsfeest,…Jolene1984, 09-08-2009