Hoe plan je een leuk weekendje weg naar Den Bosch?

ssib den bosch top10 - den bosch

Lekker genieten van het echte Brabant. Als je een weekendje naar Den Bosch gaat dan wil je er natuurlijk alles uithalen. In dit artikel lees je alles om een leuk weekendje weg in Den Bosch te verzorgen, van de accommodatie tot de leuke dingen die je daar kunt doen. 

Accommodatie 

Het is natuurlijk erg van belang om voor een goede en gezellige accommodatie te kiezen. Eentje die centraal in de stad ligt. In Den Bosch is het aanbod van accommodaties vrij groot. Zo kun je kiezen voor een klein lief huisje of voor een luxe hotel. Er is voor iedereen wat wils en dat is ook juist zo fijn aan de stad. Je hebt bijvoorbeeld het Uylenhof Hotel of het Boutique hotel ’t Keershuys.  Houd je liever van kamperen? Er zijn ook een aantal toffe campings waar je naartoe kunt, zoals camping ’t Meeren camping De Stam Hoeve. Hier kun je terecht met het hele gezin en het is echt een toffe minicamping. Je kunt hier ook een huisje huren als dat de voorkeur heeft.  Het fijne aan Den Bosch is ook dat de stad vrij ruim is maar toch ook weer kleinschalig, hierdoor kom je echt tot rust en zijn er veel mogelijkheden.

De gezellige binnenstad

Het centrum van Den Bosch is erg gezellig en er is veel te beleven. Je vindt in het hart van Den Bosch talloze leuke straatjes, winkeltjes, terrassen en restaurants. Je kunt hier makkelijk rondtoeren met een Taxi Den Bosch, lekker handig omdat je dan zelf geen parkeerplaatsen hoeft te vinden. Neem een bezoekje aan het Stadhuis, de Citadel, de Moriaan en het Standbeeld Jeroen Bosch. Den Bosch is echt super gezellig en best een oude stad, daarom wordt het ook sterk aangeraden om in de binnenstad te gaan rondlopen. Hier kun je de oude stad namelijk echt bewonderen. Langs de karakteristieke huizen en panden lopen smalle riviertjes. Deze riviertjes worden ook wel de Binnendieze genoemd. Dit is één van de mooie en unieke dingen van Den Bosch. Vroeger diende dit voor watervoorziening en wasplaats. Je kunt er leuke en interessante boottochtjes maken. Varend door de smalle riviertjes kom je op en onder de mooiste plekjes terecht. Leuker dan dat kan het niet toch?

Hotspots Den Bosch

Een gezellige middag op een echt Brabants terras kan natuurlijk niet ontbreken in het weekendje weg. Het is daarom altijd leuk om te kroeg hoppen. Hiermee wordt bedoeld dat je bijvoorbeeld naar 3 verschillende kroegen en/of bars gaat op de avond. Hiermee leer je gelijk meer mensen kennen, maar ook leer je de stad kennen. Ook de mooie Sint-Janskathedraal kan zeker niet vergeten worden. Deze kathedraal is gebouwd tussen 1370 en 1529. Het leuke van deze kerk is dat je hem van binnen kan bekijken maar ook kun je de kerk beklimmen. Het is een geweldig stuk bouwwerk midden in de stad. Den Bosch staat ook bekend om zijn bourgondische gezelligheid en culinaire hoogstandjes. Daarom is het ook niet gek dat dan Den Bosch veel leuke barretjes en restaurants heeft. Kortom, Den Bosch heeft alles. Nu je alles van Den Bosch weet, kun jij je weekendje weg eindelijk plannen!

Meer over Den Bosch

logo den bosch - den bosch

Als schrijver van dit blog over ‘s-Hertogenbosch, ook wel bekend als Den Bosch, is het mijn doel geweest om de unieke charme en rijke geschiedenis van deze prachtige stad onder de aandacht te brengen. Den Bosch, gelegen in het hart van Brabant, is een stad waar cultuur, historie, gastvrijheid en innovatie samensmelten tot een levendig stedelijke smeltkroes.

Van de majestueuze Sint-Janskathedraal tot de schilderachtige boottochten op de Binnendieze, van de culinaire verrassing die de Bossche bol heet tot de talrijke culturele festivals die het hele jaar door de kalender sieren – Den Bosch biedt een onvergetelijke ervaring voor elke bezoeker.

Met dit artikel wil ik laten zien hoe Den Bosch niet alleen een plek is om te bezoeken, maar ook een gemeenschap waar warmte en welkom hand in hand gaan. Dit stuk is een uitnodiging aan iedereen om de veelzijdigheid en warmte van Den Bosch zelf te komen ervaren.